
Grillede lammekoteletter med rosmarinsaus
Påkall din indre mesopotamier når du tar en bit av disse mektige lammekotelettene. Et velsmakende måltid med robust aroma som du “svir” kjapt på grillen.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium
Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 12 minutter
Anbefalt pellets: Apple
Ingredienser
- Lammekoteletter
- 1 dl. Olivenolje/matolje
- ½ løk (hakket)
- 2 fedd hvitløk (hakket)
- 2 ss. Soyasus
- 2 ss. Balsamico eddik (Sherry)
- 1 ss. Rosemarin
- 2 ts. Dijon sennep
- 1 ss. Worcestershire saus
- Sort pepper (etter smak)
Rosmarinsaus: I en liten kjele, fres løk og hvitløk sammen med en spiseskje olivenolje over middels varme til det er mykt og gjennomskinnelig. Ikke la det brunes.
Hell over i en blenderen. Tilsett soyasaus , eddik, rosmarin, sennep og Worcestershire-saus og mix sammen. Smak til med sort pepper. Sakte hell i den gjenværende olivenoljen og kjør blenderen til sausen er godt blandet. Tilsett en spiseskje med vann hvis sausen blir for tykk. Sette til side.
Grilltid
Kullgrill: Grill under lokk på indirekte varme (230 – 250 grader).
Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen på Smoke med lokket åpent til du ser røyk, Sett Pro Controlleren til HIGH og forvarm grillen ned, lokket lukket, i 10 til 15 minutter.
Pensle lammekotelettene på begge sider med olivenolje og krydre sjenerøst med salt og pepper. Grill i ca. 4 til 6 minutter på hver side, eller til du har en kjernetemp. På 57 grader (medium).
Serveres med rosmarinsaus for dipping.