FRI FRAKT PÅ ALLE ORDRES OVER 10.000!

Forside /  Grillede lammekoteletter med rosmarinsaus

Grillede lammekoteletter med rosmarinsaus

Påkall din indre mesopotamier når du tar en bit av disse mektige lammekotelettene. Et velsmakende måltid med robust aroma som du “svir” kjapt på grillen.

4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 12 minutter

Anbefalt pellets: Apple

Ingredienser

  • Lammekoteletter
  • 1 dl. Olivenolje/matolje
  • ½ løk (hakket)
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 2 ss. Soyasus
  • 2 ss. Balsamico eddik (Sherry)
  • 1 ss. Rosemarin
  • 2 ts. Dijon sennep
  • 1 ss. Worcestershire saus
  • Sort pepper (etter smak)

Rosmarinsaus: I en liten kjele, fres løk og hvitløk sammen med en spiseskje olivenolje over middels varme til det er mykt og gjennomskinnelig. Ikke la det brunes.

Hell over i en blenderen. Tilsett soyasaus , eddik, rosmarin, sennep og Worcestershire-saus og mix sammen. Smak til med sort pepper. Sakte hell i den gjenværende olivenoljen og kjør blenderen til sausen er godt blandet. Tilsett en spiseskje med vann hvis sausen blir for tykk. Sette til side.

Grilltid

Kullgrill: Grill under lokk på indirekte varme (230 – 250 grader).

Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen på Smoke med lokket åpent til du ser røyk, Sett Pro Controlleren til HIGH og forvarm grillen ned, lokket lukket, i 10 til 15 minutter.

Pensle lammekotelettene på begge sider med olivenolje og krydre sjenerøst med salt og pepper. Grill i ca. 4 til 6 minutter på hver side, eller til du har en kjernetemp. På 57 grader (medium).

Serveres med rosmarinsaus for dipping.

Top