
Grillet flankstek – Matambre
Argentina fant opprinnelig opp denne retten, men vi har perfeksjonert den og tilført litt ”smoke” for å heve smaken enda noen hakk.
6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium
Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 2 timer
Anbefalt pellets: Hickory
Ingredienser
- 1 kg flankstek
- 1-2 ts worcestershire saus
- 1 ss oregano 2-300 g Provololone (alt. Parmesan/mozarella)
- 2-300 g Røkt kjøttpølse
- 120 g frisk spinat
- ½ paprika delt i strimler
- 2 gulerøtter delt i tynne strimler
- Olivenolje Salt og pepper
Slik lager du flankstek – Matambre «okserull» på grillen din
Legg flanksteken på et skjærebrett og bank den til ca 0,5 cm tykkelse. Pensle oversiden med worcestershire saus.
Krydre med salt, pepper og oregano. legg på skiver med ost. Dekk hele, men la det være 4-5 cm uten «fyll» på ene langsiden. Fordel ”pølseskiver”, spinatblader, paprika og gulrot utover flank steken. Begynn på ene langsiden, og rull steken stramt sammen og fest midlertidig med tannprikere. Bruk ”hyssing” og knyt stramt i to omganger og fjern tannpirkerne.
Olje utsiden og krydre med oregano, salt og pepper (og litt paprika krydder om du føler for).
Rull stukket i aluminiumsfolie og vri igjen endene. Stikk noen små hull så damp slipper ut.
Fyr opp favoritt-grillen og få den opp til ca. 160 grader
På pelletsgrill setter du kontrolleren til 160 når grillen har tent.
Når grillen har oppnådd riktig varme så legger du folien med okserullen på grillristen og lukker lokket. Her skal det grilles indirekte ”low`n slow” La den ligge i 2-2,5 timer eller til du kan avlese en kjernetemperatur på 82 grader.
Flytt okserullen til et skjærebrett og la den hvile en god stund. Fjern folien og tråden og skjær opp rullen i cm tykke skiver.
Kos deg.