
Cornbread (maisbrød) på grillen
«Sweet Cornbread» er en enkel rett som du kan servere som snack eller som tilbehør til BBQ. Det søte brødet er nydelig sammen med ett par godt krydrede spareribs.
6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 20-30 minutter
Anbefalt pellets: Cherry
Ingredienser
- 1 boks maiskorn 3-400g
- 200g mel
- 100g sukker
- 1 ss. bakepulver
- 1 ts. salt
- 1,5 dl melk
- 2 store egg
- 60 g smør (smeltet)
- 0,5 dl. flytende honning
Slik lager du Cornbread på grillen din
Fyr opp favoritt-grillen og få den opp til ca. 200 grader (indirekte) På pelletsgrill setter du bare kontrolleren ca 200 grader når grillen har tent.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle (mel, sukker, bakepulver og salt).
Bruk en blender/stavmixer eller lignende og mos maiskornene til puré.
Mix sammen melk, egg, smør, honning og maispureen som du laget,og hell oppi de tørre ingrediensene og blander det til en fin røre.
Smør en støpejernspanne, men du kan bruke en vanlig panne med diameter på ca. 20 cm.
Hell røren i formen og sett den på grillen. La den grille under lokk i 20-30 minutter.
Sjekk med en tannpirker om den er helt ferdig.
La den avkjøle seg i 10 minutter før servering.
Ekstra tips: Hvis utsiden begynner å bli mørk før maisbrødet er gjennomstekt, dekk formen med folie.