FRI FRAKT PÅ ALLE ORDRES OVER 10.000!

Forside /  Crab cakes på grillen

Crab cakes på grillen

Få tak i ferskt krabbekjøtt og lag hjemmelagede crab cakes stekt over åpen ild. En enkel sommermiddag som familien vil elske.

4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 10 minutter

Anbefalt pellets: Hickory

Ingredienser

  • Til Crabcakes:
    5 skiver grovt brød
  • 5 dl med kokt krabbekjøtt
  • 2 ts chili-saus
  • ¼ paprika skjært i biter
  • ½ ts salt
  • 2 store egg
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • ½ ts pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss fersk hakket basilikum
  • Til saus
  • 5 mini-paprika hakket i biter
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 0,6 dl vann
  • ½ ts pepper
  • ¼ rødløk hakket


Bland brød, pepper, hvitløk og basilikum i en food-prosessor og kjør i 20 sekunder til alt er ”finhakket”.

I en bolle visper du sammen chilisaus, egg, salt, pepper og olje. Tilsett ”brødmixen fra foodprosessoren” og krabbekjøttet og bland alt forsiktig sammen. Hvis blandingen er for våt kan du tilsette litt mel, eller vann hvis den er for tørr.

Spray litt olje på et stekebrett (som tåler grill) og lage små runde crab cakes på det.

Grilltid

Kullgrill: Crab cakes grilles under lokk på medium indirekte varme (ca. 200 – 250 grader).

Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen og sett temperaturen til +200 grader når grillen har tent. La grillen forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter.

Legg brettet med crab cakes på grillen og grill de i 8 – 10 minutter. Husk å vende de halvveis. De er ferdige når de har fått en gylden brun stekteskorpe.

Lag sausen:

Ha litt olje i en kjele og sauter hvitløk, rødløk og mini paprika i 5 minutter. Krydre med litt salt og pepper og ha over i en foodprosessor. Tilsett olje og vann og mos til du har en fin pure. Server dine crab-cakes rykende varme sammen med sausen. Topp det gjerne med litt fersk persille.

God middag.

Top