Forside /  St. Louis style spareribs

St. Louis Style Spareribs

St. Luis style spareribs med en cocktail av Space ”dry-rubb” og en god dose røyk. Disse ribsene er ”fingerlickin” good.

4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 4 timer

Anbefalt pellets: Hickory

Ingredienser

  • 2 store rack med spareribs
  • 5 dl eple juice
  • Ingredienser til Dry-rub:
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 1 ss paprika-pulver
  • ½ ss rød pepper
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1ss spisskummen
  • 1 ts koriander


Bland alle ingrediensene til dry-rubben, og rubb kjøttet godt på alle sider. Bruk rikelig.

Først skal spareribsene røykes på grillen

På kullgrill: Bruk lav indirekte varme og røykflis (hickory) og røyk kjøttet under lokk i en time. (Denne siden har en fin guide for røyking på PRIMO griller)

På Traeger pelletsgrill: Start opp grillen med lokket åpent på SMOKE setting. Etter 3-5 minutter ser du røyk komme fra grillen, og den er klar.

Røyk ribsene under lokk i 2 timer på lav varme. (SMOKE setting på Traeger)

Grill low n´slow

Flytt ribsene over til hver sin aluminiums form og hell eplejuicen over. Få temperaturen på grillene opp til rundt 100 grader (indirekte varme) På Traeger pelletsgrill setter du bare Pro Controlleren til 107 grader. Grill under lokk i ca. 2 timer.

Ta ribsene av grillen og la de hvile 5 – 10 minutter for servering.

Enjoy

Top