Røkt uer tacos med mango & jalapeño salsa
Grill filet av havuer og tilfør nydelig mesquite røykaroma. Server rykende «hot» i tacowraps, sammen med en hjemmelaget mangosalsa og stekt hjertesalt.
Røkt uer tacos med mango & jalapeño salsa
Grill filet av havuer og tilfør nydelig mesquite røykaroma. Server rykende «hot» i tacowraps, sammen med en hjemmelaget mangosalsa og stekt hjertesalt. Pitmaster Atle Armstrong gir deg en ny og spennende «twist» på fredags-tacoen.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 1+ time
Ingredienser
- Havuer filet (ca. 1,3kg)
- Chilipulver
- Meksikansk oregano
- 1 mango
- 2 jalapeño (milde)
- 2 vårløk
- fersk koriander
- 1 lime
- Salt og pepper
- 2 pk. hjertesalat
Slik lager du denne retten
Krydre fileten etter smak med chilipulver og oregano. Sett opp grillen for indirekte varme på 100-110 C (bruk gjerne «supersmoke» om din grill har denne funksjonen).
Røyk fisken i 45 minutter.
Øk temperaturen på grillen til 180 C og grill fisken til den har en kjernetemperatur på 55 C (ca. 15 minutter).
Bruk tiden mens fisken grilles til å tilberede salsa og salat . Skjær mangoen opp i små terninger, hakk opp jalapeño, vårløk og koriander. Bland alt godt sammen i en skål, og tilsett litt lime. Smak til med salt og pepper.
Del to hjertesalathoder på langs og stek de i olje på høy temperatur til de blir lett brune. Server uern i tacowraps sammen med hjertesalat og salsaen du laget. Topp det hele med en ”dæsj” rømme og hotsauce. (Vi anbefaler denne)