Forside /  Røkt uer tacos med mango & jalapeño salsa

Røkt uer tacos med mango & jalapeño salsa

Grill filet av havuer og tilfør nydelig mesquite røykaroma. Server rykende «hot» i tacowraps, sammen med en hjemmelaget mangosalsa og stekt hjertesalt.

Røkt uer tacos med mango & jalapeño salsa

Grill filet av havuer og tilfør nydelig mesquite røykaroma. Server rykende «hot» i tacowraps, sammen med en hjemmelaget mangosalsa og stekt hjertesalt. PitmasterAtle Armstrong gir deg en ny og spennende «twist» på fredags-tacoen. 

4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels 

Tid: 1+ time 

Ingredienser 

  • Havuer filet (ca. 1,3kg) 
  • Chilipulver
  • Meksikansk oregano 
  • 1 mango 
  • 2 jalapeño (milde) 
  • 2 vårløk 
  • fersk koriander 
  • 1 lime 
  • Salt og pepper 
  • 2 pk. hjertesalat 

Slik lager du denne retten 

Krydre fileten etter smak med chilipulver og oregano. Sett opp grillen for indirekte varme på 100-110 C (bruk gjerne «supersmoke» om din grill har denne funksjonen). 
Røyk fisken i 45 minutter. 

Øk temperaturen på grillen til 180 C og grill fisken til den har en kjernetemperatur på 55 C (ca. 15 minutter). 

 Bruk tiden mens fisken grilles til å tilberede salsa og salat. Skjær mangoen opp i små terninger, hakk opp jalapeño, vårløk og koriander. Bland alt godt sammen i en skål, og tilsett litt lime. Smak til med salt og pepper. 

 

Del to hjertesalathoder på langs og stek de i olje på høy temperatur til de blir lett brune. Server uern i tacowraps sammen med hjertesalat og salsaen du laget. Topp det hele med en ”dæsj” rømme og hotsauce. (Vi anbefaler denne) 

 

 

Top