Forside /  BBQ «Sweet & spicy» kjøttboller

BBQ «Sweet & spicy» kjøttboller

Liker du det søtt og «spicy»? Da kommer du til å elske disse hjemmelagede kjøttbollene. Røkt, grillet og «badet» i BBQ saus. Kan det bli bedre?

BBQ «Sweet & spicy» kjøttboller

Liker du det søtt og «spicy»? Da kommer du til å elske disse hjemmelagede kjøttbollene. Røkt, grillet og «badet» i BBQ saus. Kan det bli bedre? 

4 porsjoner 

Vanskelighetsgrad: Middels 

Tid: 1,5 – 2 timer 

Ingredienser 

  • 800g. kjøttdeig 
  • 1,5 dl. brødsmuler 
  • 0,7 dl. melk
  • 1 egg 
  • 1 ts. hotsauce 
  • 1-2 ts. chilipulver 
  • salt 
  • sort pepper 
  • BBQ SAUS 
  • 1 ss. olivenolje 
  • 1/2 gul løk(hakket) 
  • 1 fedd hvitløk (hakket) 
  • kosher salt 
  • 1 ts. ancho chilipulver 
  • 2,5 dl. brunt sukker 
  • 1,5 dl. vann 
  • 3 dl. ketchup 
  • 2 ss. eple eddik  

Anbefalt pellets(Traeger):Cherry 

Slik lager du BBQ «Sweet & spicy» kjøttboller 

Lag kjøttbollene: Ta en stor bolle og bland kjøttdeig og brødsmuler. Ta en mindre bolle og visp sammen melk, egg, og chilisaus (hotsauce). Hell væsken over kjøttdeigen og tilfør chilipulver, salt og pepper. Bland alt godt sammen. Bruk hendene og form 14-16 like store kjøttboller. Plasser de i en stor aluminiums form og sett kaldt. 

Kjøttbollene skal først røykes. Bruk en grilltemperatur på rundt 75 C (Bruk Supersmoke om du har en Traeger med denne funksjonen). Sett formen med kjøttbollene rett på risten og lukk lokket. Kjøttbollene skal røykes i ca. 60 minutter. Vi brukte kirsebærtre til røykingen. 

Mens kjøttbollen røykes lager vi BBQ sausen: I en liten kjele varmer du olivenolje på medium varme. Tilfør løk, hvitløk og en klype Kosher salt. Stek til løken er gylden og myk (tar 5-8 minutter), husk å røre ofte så det ikke brenner seg. Ha i chilipulver, og la alt surre i et minutt. Bruk en visp og bland inn brunt sukker. Tilfør vann gradvis mens du visper og la det koke opp. kok til sukkeret har løst seg opp (rør ofte). Sett ned temperaturen, og ha i ketchup og eple eddik. La det småkoke til sausen har tyknet litt (15-20 minutter). 

Når kjøttbollene har røkt en times tid, tar du formen av grillen og setter til side. Øk temperaturen på grillen til 150 C. Hell BBQ sausen over kjøttbollene og vend de, så alt blandes godt. Sett formen tilbake på risten og grill under lokk i 30-40 minutter, eller til du måler en kjernetemperatur på ca. 70 C. 

Ta de av grillen og server mens de er rykende «hot». 

Top