Forside /  Grillet Picanha

Grillet Picanha

Brasil har en sterk grilltradisjon, og brasilianerne elsker å grille picanha. Dette saftige stykket av storfe deles gjerne opp i tykke «biffer» og grilles sakte på lange grillspyd. Ofte benyttes rotisseri, men du kan fint klare deg uten. Slik går du frem.

Grillet Picanha 

Brasil har en sterk grilltradisjon, og brasilianerne elsker å grille picanha. Dette saftige stykket av storfe deles gjerne opp i tykke «biffer» og grilles sakte på lange grillspyd. Ofte benyttes rotisseri, men du kan fint klare deg uten. Slik går du frem. 

Artikkelen er laget i samarbeid med grillblogger  Meat and Metal 

4 porsjoner 

Vanskelighetsgrad: Middels 

Tid: 60+ minutter 

Ingredienser 

  • 1-1,5 kg culotte av storfe 
  • Grovt salt (Kosher, Maldon e.l.) 
  • Olivenolje 
  • Lange grillspyd 
    eller rotisserie 

Anbefalt pellets(Traeger):Cherry 

Slik lager du denne retten 

Tørk av kjøttet og fjern eventuelle hinner. Del kjøttstykket på tvers i 4-5 cm tykke biffer. Brett biffene i en «C» form og tre de på noen solide grillspyd.

Med Rotisserie (Brazilian style) 
Sett opp grillen for indirekte varme: Plasser en aluminiumsform midt i grillen (rett under grillspydet) og legg en haug med kull på hver side av denne. Tenn opp begge steder og la grillen varmes opp til rundt 200 C. Når grillen er klar setter du inn grillspydet med picanha, og kobler til motoren. Grill under lokk til kjøttet har fått en kjernetemperatur på 55 C. Ta spydet av varmen, pakk litt aluminiumsfolie rundt, og la kjøttet hvile 10 minutter før servering. *Tips: Tilsett gjerne noen chunks med kirsebær sammen med kullet for ekstra aroma. 

Illustrasjonsbilde – Pichana med chimichurri – Foto: Kamado Joe 

Grill uten rotisserie/pellets grill 
Sett opp grillen for indirekte varme på ca. 120 C. Legg spydene rett på risten, og grill under lokk til kjøttet har en kjernetemperatur på 40 C. Ta av spydene og øk temperaturen på grillen til 240-250 C. Legg kjøttet tilbake på grillen og la det «jobbe» seg opp til en kjernetemperatur på 55 C (medium). Husk å vende kjøttet av og til. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie, og la det hvile 10 minutter før servering. 

Skjær opp tynne skiver med picanha og server sammen med en enkel grønn salat, grillet paprika og gjerne litt halloumi ost. 

God middag. 

 

Top