Forside /  Smoked Chili Con Carne

Smoked Chili Con Carne

Hvis du leter etter en tilfredsstillende komfortmat på en kald dag, trenger du ikke lete lenger.

Smoked Chili Con Carne 

Du trenger: 1 grill/smoker med lokk. 
Vi benyttet en Traeger 6 in 1 pelletsgrill 

Ingredienser: 

  • 900 g høyrygg av Storfe (strimlet) 
  • 1 stor løk (kuttet) 
  • 1 rød eller grønn paprika (renset og kuttet) 
  • 3 fedd hvitløk finhakket 
  • 400 g hermetisert tomat 
  • 5 dl ferdiglaget oksekraft 
  • 1 biff, kylling eller svin buljongterning (Knorr) 
  • 1 dl mørkt øl
  • 2 ss tomatpure 
  • ca. 2 spiseskjeer chilipulver 
  • 1 ss spisskummen 
  • 1 ts oregano 
  • 800 g hermetiserte chilibønner med saus 
  • 0,5 – 1 ss kakaobønner 80% eller mørk kokesjokolade. 

Forslag til tilbehør: Fersk koriander, raspet ost, løk, sour-cream, tortilla chips og Mexicansk hot sauce. 

Legg kuttet løk, paprika på en grillrist og kjøttet på en grillplate og la det røykes på ca. 60 grader i 1 time. 

Ha kjøttet over i en jerngryte sammen med 2-3 ss kjøttkraft. Mix inn resten av grønnsakene, buljongen, øl, tomatpure, chilipulver, spisskummen og oregano. Få grillen opp til 150 grader og la Chilien koke på indirekte varme uten lokk i 1,5 til 2 time. 

Ha i hermetiske chilibønner og kakaobønner. Smak til med krydder og buljong. Er chilien for tynn ta ut litt veske/tilsett litt mer tomatpure og la den småkoke i 30 minutter til. Serveres varm fra gryten med foreslått tilbehør. 

Produkter

Top