Smoked Chili Con Carne
Hvis du leter etter en tilfredsstillende komfortmat på en kald dag, trenger du ikke lete lenger.
Smoked Chili Con Carne
Du trenger: 1 grill/smoker med lokk.
Vi benyttet en Traeger 6 in 1 pelletsgrill
Ingredienser:
- 900 g høyrygg av Storfe (strimlet)
- 1 stor løk (kuttet)
- 1 rød eller grønn paprika (renset og kuttet)
- 3 fedd hvitløk finhakket
- 400 g hermetisert tomat
- 5 dl ferdiglaget oksekraft
- 1 biff, kylling eller svin buljongterning (Knorr)
- 1 dl mørkt øl
- 2 ss tomatpure
- ca. 2 spiseskjeer chilipulver
- 1 ss spisskummen
- 1 ts oregano
- 800 g hermetiserte chilibønner med saus
- 0,5 – 1 ss kakaobønner 80% eller mørk kokesjokolade.
Forslag til tilbehør: Fersk koriander, raspet ost, løk, sour-cream, tortilla chips og Mexicansk hot sauce.
Legg kuttet løk, paprika på en grillrist og kjøttet på en grillplate og la det røykes på ca. 60 grader i 1 time.
Ha kjøttet over i en jerngryte sammen med 2-3 ss kjøttkraft. Mix inn resten av grønnsakene, buljongen, øl, tomatpure, chilipulver, spisskummen og oregano. Få grillen opp til 150 grader og la Chilien koke på indirekte varme uten lokk i 1,5 til 2 time.
Ha i hermetiske chilibønner og kakaobønner. Smak til med krydder og buljong. Er chilien for tynn ta ut litt veske/tilsett litt mer tomatpure og la den småkoke i 30 minutter til. Serveres varm fra gryten med foreslått tilbehør.