Høstmat: Slik griller du kantareller
Høsten er her, og med den begynner «skogens gull», Kantarellen å titte frem i skog og mark. Den orange soppen har en utsøkt sterk og krydderaktig smak som passer godt til alt fra kveite til viltkjøtt.
Høstmat: Slik griller du kantareller
Høsten er her, og med den begynner «skogens gull», Kantarellen å titte frem i skog og mark. Den orange soppen har en utsøkt sterk og krydderaktig smak som passer godt til alt fra kveite til viltkjøtt.
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: under 30 min.
Ingredienser
- Kantareller
- Løk / sjalottløk
- Olivenolje
- Timian
- Salt og pepper
Slik tilbereder du kantareller på grillen
Rengjør soppene* og del de i mindre biter. (Små kantareller trengs ikke å deles).
METODE 1: Støpejernspanne
Fyr opp grillen (medium varme) og sett en støpejernspanne på risten. La den varmes opp sammen med grillen. Smelt 1-2 ss. smør i den varm pannen. Når smøret har sluttet å bruse legger du i kantarellene og steker de til vannet er fordampet. Finhakk sjalottløk og legg i pannen, dryss over litt timian og stek videre til soppen har fått gyllen farge og løken har blitt gjennomsiktig og myk. Krydre etter smak med salt og pepper.
Metode 2: Grillbrett
Fyr opp grillen (medium varme). Legg kantarellene på et bakeark og dryss over olivenolje og finhakket hvitløk. Krydre med salt og pepper. Flytt de over på et grillbrett for grønnsaker og sett det på grillristen. Grill soppene til de har fått en fin gyllen farge. Husk å vende de av og til.
TIPS TIL SERVERING:
PÅ SMØRBRØD: Rist noen skiver med godt brød. Smør på Creme Fraiche og ha på grillede kantareller, spekeskinke, gressløk, revet parmesan og krydder.
KANTARELLER SOM TILBEHØR TIL MIDDAGEN
Grillede kantareller har en utsøkt sterk og krydderaktig smak og passer godt sammen med de fleste typer kjøtt og vilt.
Hva med:
– Grillet elg med karamellisert løk
– Grillet entrecôte
– Grillet lammecarré à la Anya Fernald
– Grillet lammelår
* Hvis du plukker soppen selv: Forsikre deg om at soppen du har funnet er spiselig. Vi anbefaler deg å rådføre deg med folk som har erfaring de første gangene du plukker selv.