BBQ Beef Short Ribs
Saftige og fulle av smak! Short ribs er ribbe av storfe, og er slett ikke vanskelig å lage. Alt du trenger er god tid, en god BBQ rub og en grill med lokk.
BBQ Beef Short Ribs
Saftige og fulle av smak! Short ribs er ribbe av storfe, og er slett ikke vanskelig å lage. Alt du trenger er god tid, en god BBQ rub og en grill med lokk.
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 8 – 10 timer
Ingredienser
- Short ribs m. 3-4 bein
(Beregn ca. 400g. pr. person) - Traeger Beef Rub
eller Blackened Saskatchewan Rub - 1,5 dl. oksebuljong/kjøttkraft
(pr. rack med short ribs)
Anbefalt pellets: Eple
Slik lager du short ribs på grillen
Fjern membranen på short ribsene. Bruk rikelig mengder rub og krydre alle sider godt.
Sett opp grillen for indirekte grilling og få temperaturen opp til 120 grader C (bruk gjerne røykflis eller chunks for aroma).
På Traeger grill: Fyll kammeret med egnet pellets (eple anbefales), sett temperaturen til 120 grader, trykk «ignite» og la grillen varme seg opp.
Legg short ribsene rett på risten og la de grille under lokk i 4-5 timer, eller til du måler en kjernetemperatur på 70 grader C.
Du kan gjerne spraye dem med litt worcestershire-saus og vann, eller utvannet oksebuljong underveis.
Finn frem aluminiumsfolie og pakk inn ribsene i et dobbelt lag med aluminiumsfolie. Hell oppi oksebuljong, og pakk alt tett sammen (se til at beina ikke lager hull)
Legg short ribs tilbake på grillen, og la dem ligge og godgjøre segder til de er ferdige. Estimert tid: 3-4 timer.
Når kjernetemperaturen nærmer seg 95 grader C kan du begynne å sjekke om de er klare. Ta tuppen på måleproben eller en tannpirker og stikk i kjøttet. Hvis den glir inn lett, uten særlig motstand så er kjøttet klart til servering.
La kjøttet hvile minst 30 minutter før servering.
God middag!