Grillede laksekoteletter med BBQ salat
Si «bye, bye» til den klassiske laksemiddagen, og hallo til nye smaker. Nydelige Laksekoteletter grillet på høy varme og toppet med en frisk bønnesalat med bacon, mais og urter.
Grillede laksekoteletter med BBQ salat
Si «bye, bye» til den klassiske laksemiddagen, og hallo til nye smaker. Nydelige Laksekoteletter grillet på høy varme og toppet med en frisk bønnesalat med bacon, mais og urter.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: under 40 min.
Ingredienser
- 4 laksekoteletter
- 2 ss Rub til fisk (eller salt og sitronpepper)
- 4 skiver bacon
- 3 maiskolber
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Cherrytomater
- Sorte bønner
- Fersk koriander
- 4 vårløk
- Juice fra 1/2 sitron
Anbefalt pellets: Eple
Slik lager du grillede laksekoteletter
Krydre laksekotelettene med rub eller salt og sitronpepper.
Varm opp grillen til ca. 250°C (indirekte varme). Smør maiskolbene med olivenolje og krydre godt med salt og pepper. Legg baconet og maiskolbene på grillristen og grill under lokk. i ca. 15 minutter. Baconet skal være crispy og maiskolbene gyldne og gjennomstekt.
Lag salaten:
Skjør løs maiskornene og bland i en bolle sammen med, cherrytomater, sorte bønner, koriander, hakket vårløk, baconbiter og sitronjuice. Krydre med salt og pepper.
Så er det laksen sin tur. Legg kotelettene rett på risten og grill de under lokk i 4-5 minutter på hver side. Filetene skal ha en kjernetemp. på ca. 62°C når de er ferdig.
Server laksen sammen med salaten og annet tilbehør du liker. God middag!