Vilt (Hjort) på grillen
Hva med litt fersk vilt på grillen? Vi tenker indrefilet av hjort, marinert i rødvin, hvitløk og krydder. Grillet til perfeksjon over indirekte varme.
Vilt (Hjort) på grillen
Hva med litt fersk vilt på grillen? Vi tenker indrefilet av hjort, marinert i rødvin, hvitløk og krydder. Grillet til perfeksjon over indirekte varme.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium
Tid: 30 min.
Ingredienser
- ca. 1 kg indrefilet av hjort/vilt
- 0,6 dl. tørr rødvin
- 2 fedd hvitløk (hakket)
- 2 ss. soyasaus
- 1,5 ss rødvinseddik
- 1 ss rosmarin
- 1 ts. sort pepper
- 1,2 dl olivenolje
- Pepper og salt etter smak
Anbefalt pellets: Apple pellets
Slik griller du vilt
Lag marinade: Bland rødvin, hvitløk og soyasaus i en bolle og miks godt. Rør så in rosmarin og pepper. Bland så gradvis inn olivenoljen mens du pisker godt til alt er blandet.
Fjern membranen fra kjøttet (dersom det ikke er gjort) og ha kjøttet i «zip-lock» pose. Hell over marinaden, forsegl posen og legg den i kjøleskapet i minimum 8 timer.
Fyr opp grillen og få den opp i en temperatur på rundt 250 grader (indirekte varme). Ta kjøttet ut av posen og klapp med et papir for å få bort noe av marinaden. Krydre godt med fersk sort pepper og salt. Legg kjøttet diagonalt på risten og grill under lokk i 15-20 minutter til du har en kjernetemperatur på rundt 60 grader (medium). Vend kjøttet av og til.
La kjøttet hvile 5 minutter før servering.