Restaurant style grillkull – FSC – Hardwood grillkull fra sertifisert bærekraftig skogbruk.
Garantert lengre brenntid, bedre smak, en bedre røyk. Et pålitelig trekull med gjennomført kvalitet for dine beste retter.
Dette får du
I POSEN
Tresorter: 100% Eik
Størrelse på bitene: L
Anbefales spesielt til: Keramisk griller / Restaurantgriller
Inneholder: 10kg kull
**Viktig informasjon om grillkull**
Våre grillkull er av den høyeste kvalitet som er mulig å oppdrive. Kvaliteten på grillkull måles i parametere som følger direkte av treverkets hardhet og kullets karboninnhold. Godt grillkull lages utendørs i tradisjonell pyrolyse som tar opptil 10 – 12 dager. Dårlig grillkull er laget på nedlagte sementfabrikker av hurtigvoksende løvtre, og har lavt karboninnhold og kort brenntid.
Basert på erfaringer ønsker vi å gjøre oppmerksom på følgende vedrørende grillkull:
Skade på emballasje
Skade på emballasje kan forekomme og gir normalt ikke rett til retur, reklamasjon eller kompensasjon.
Stein i kullet
Man kan oppleve å finne stein i grillkull. Godt grillkull produseres utendørs på bar bakke, så dersom det er slutten av produksjonen som er i posen, så kan det forekomme at stein blir med inn i posen.
Gnist fra kullet
Man kan også oppleve at noe av kullet gnistrer under opptenning. Årsaken til det, kan for eksempel være kvist i treverket. Et tre inneholder jo ikke bare en stamme, men også grener og kvister. Ulik hardhet i treverket gir en spenning/ladning som utløses ved brenning. Det kan forekomme gnist i alt grillkull og av noen kan det oppleves som spektakulært.
Årsaken kan være sammensatt, men jo hardere vedtyper, desto større sjanse er det for at gnist oppstår. Grillkull er et naturprodukt og det kan være 2 poser fra en pall som har et problem. Eller det kan være 2 kullbiter i en pose (kvist).
Gnist fra grillkull oppstår normalt KUN under opptenning og ikke når kullet er tent og klart til bruk.
Hvordan tenne grillkull og unngå gnist:
Grillkull bør tennes kullet med opptenningsbriketter (ikke tennvæske) og det er viktig å ikke rake nedi kullet før det er helt tent. Under grilling skal alltid nedre luftinntak være stengt. Bruker man vifte eller har trekk gjennom grillen vil det alltid være fare for gnist. Grillkull trenger ekstremt lite oksygen for å gløde. Følger man disse rådene vil man også oppnå mye lengre brenntid på kullet. Bruk av tennrør gir kraftig trekk gjennom kullet, og øker sjansen for gnist.
Husk at grillkull er et naturprodukt og at variasjoner i beskaffenhet kan forekomme. Dette gir ikke grunnlag for reklamasjon eller kompensasjon.
Ta gjerne kontakt med oss på The BBQ Shop AS ( 66779200 ) post@bbqshop.no om dere har spørsmål.