Pulled pork
På tide å ta livet med ro! Klassikeren pulled pork tar tid å lage. Gjør deg klar til å bli kjent med naboene for duften fra denne vil tiltrekke seg folk i nærheten.
Pulled pork
Bruk pulled pork på taco, i sandwicher,på pizza og alt annet som trenge litt kjærlighet fra «low n slow» BBQ svinekjøtt.
8 – 12 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelse: 5 minutter
Grilltid: 8 timer
Ingredienser
- Bogstek (Boston butt) med bein inntakt 2,5 – 3,5 kg Fås kjøpt i vår butikk i Sandvika
- 1. stk Rub for svin
- Eple-juice på sprayflaske
- 5 dl BBQ-Saus
- Hamburgerbrød 10
- COLESLAW som tilbehør
Anbefalt pellets: Apple
Slik lager du pulled pork
Bruk gode mengder RUB og dekk hele steken.
På Traeger-grill:
Start opp Traeger grillen. Sett grillen på 110 grader og forvarm grillen med lokket igjen i 10 – 15 minutter. Legg steken på grillen med fett-siden opp og røyk den i 3 timer. Spray den med gode mengder eplejuice hver time. Etter 3 timer flytter du steken over i en stor aluminiumspanne. Øk temperaturen på grillen til 120 grader og grill den i 6 – 8 timer, eller til du måler kjernetemperatur på 95-98 grader. (Dekk steken med litt aluminiumsfolie dersom du synes yttersiden begynner å bli for mørk)
På kullgrill:
Grill på indirekte varme (ca. 100 grader) Legg steken på grillen med fett-siden opp og røyk den i 3 timer. Spray den med gode mengder eplejuice hver time. Etter 3 timer flytter du steken over i en stor aluminiumspanne. Øk temperaturen på grillen til 120 grader og grill den i 6 – 8 timer, eller til du måler kjernetemperatur på 95-98 grader. (Dekk steken med litt aluminiumsfolie dersom du synes yttersiden begynner å bli for mørk)
Flytt steken til et skjærebrett og la den hvile i 20 minutter.
Spar på kraften i aluminiumspannen. Med henda (bruk grillvotter/grytevotter) riv løs biter med kjøtt-fiber.
Fjern fettrester og beinet. Alle kjøtt-fibrene blandes i sen serveringsform og krydres med litt ekstra RUB. Bland gjerne i litt av kjøttkraften.
Server i Hamburgerbrød med en god BBQ-Sause og Coleslaw ved siden av.