Bakt potet med BBQ kylling
Fyll den bakte poteten med grillet kylling og deilig BBQ-saus, denne enkle retten vil spre glede rundt middagsbordet.
Bakt potet med BBQ kylling
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 60 minutter
Anbefalt pellets: Hickory
Ingredienser
- 4 store bakepoteter
- 2 kyllingbryst
- 2 fedd hvitløk (hakket)
- 2 SS olivenolje
- 2 ts. Worcestershire saus
- Rub for kylling
- BBQ-saus
- Topping (smør, rømme, ost..)
Vask potetene og stikk flere små hull i de med en gaffel.
Bland olje, hvitløk og Worcestershire saus og gni inn begge filetene med det. Etterpå krydre du de godt på alle sider med BBQ-rub.
Tid for å fyre opp grillen.
På kullgrill: Pakk potetene inn i aluminiumsfolie og legg de på grillen (middels varme med lokk over). Etter ca. 20 minutter legger du på kyllingfiletene og griller de i 20-30 minutter sammen med potetene til fileten er gjennomstekte. (sjekk gjerne potetene underveis med eks. kniv for å se om de er ferdige) På
Traeger grill: Fyr opp grillen og sett den til HIGH når den er i gang. La den forvarmes under lokk i ca. 15 minutter. Legg potetene rett på grillristen og grill de under lokk i 30 minutter. Legg på kyllingfiletene og fortsett grillingen i ca. 30 minutter til filetene er gjennomstekte og potetene er ferdige.
Ta potetene og filetene av grillen og la de hvile noen minutter. Del kyllingfiletene i passe store biter og bland sammen med BBQ-saus (og gjerne litt flytende honning).
Snitt opp bakepotetene og fyll de med din favoritt topping (ost, rømme, smør, mais og annet du liker) Krydre med litt salt og pepper og legg på en god porsjon med kylling. Topp det gjerne med litt frisk gressløk og nyt