Forside /  Grillet broccoli med parmesan

Grillet broccoli med parmesan

Bland brokkoli med fersk sitron, krydder og parmesan for en frisk og god “side-dish” til hovedretten. Røyken fra grillen gjør at det smaker ekstra godt.

4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 5 minutter
Grilltid: 10 minutter

Anbefalt pellets: Eik

Ingredienser

  • 1 stk fersk brokkoli
  • 2 ss sitronjuice
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk (hakket)
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 100 – 150 g parmesan ost (raspet)


Skjær brokkolien i biter og legg i en pose. Bland sammen sitronjuice, salt og pepper og hell over brokolien. Lukk posen og rist den godt. La den hvile i 30 minutter.

Tid for å fyre opp grillen

Kullgrill: Grill på medium høy varme.

Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen og sett Pro Controlleren til 162 grader. Forvarm grillen under lokk i ca. 10 minutter. Hell brokkolien på en grillplate/grillbrett og sett den på risten. Grill brokkolien til den har blitt crispy (ca. 8 – 10 minutter). Dryss over ost mot slutten og server

Top