Grillet broccoli med parmesan
Bland brokkoli med fersk sitron, krydder og parmesan for en frisk og god “side-dish” til hovedretten. Røyken fra grillen gjør at det smaker ekstra godt.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 5 minutter
Grilltid: 10 minutter
Anbefalt pellets: Eik
Ingredienser
- 1 stk fersk brokkoli
- 2 ss sitronjuice
- 2 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk (hakket)
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 100 – 150 g parmesan ost (raspet)
Skjær brokkolien i biter og legg i en pose. Bland sammen sitronjuice, salt og pepper og hell over brokolien. Lukk posen og rist den godt. La den hvile i 30 minutter.
Tid for å fyre opp grillen
Kullgrill: Grill på medium høy varme.
Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen og sett Pro Controlleren til 162 grader. Forvarm grillen under lokk i ca. 10 minutter. Hell brokkolien på en grillplate/grillbrett og sett den på risten. Grill brokkolien til den har blitt crispy (ca. 8 – 10 minutter). Dryss over ost mot slutten og server