Buffalo Wings på grillen
I USA pleier man å si: «Der det er storskjerm og serveres øl, der finner man buffalo wings!». Retten tar kun en time å lage, og er utmerket fingermat til fotball- og OL-sendinger.
Buffalo Wings på grillen
I USA pleier man å si: «Der det er storskjerm og serveres øl, der finner man buffalo wings!». Retten tar kun en time å lage, og er utmerket fingermat til fotball- og OL-sendinger.
4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 1+ time
Ingredienser
- Ca. 2 kg kyllingvinger/klubber
- Sweet chicken rub
- 2 dl. Missing link buffalo sauce
- 4-5 ss. smør
TIL BLUE CHEESE DIP:
- 0,75 dl. rømme
- 0,75 dl. majones
- 80 g. blåmuggost
- En neve hakket persille
- 1 ss. sitronjuice
- Salt og pepper
Slik lager du Buffalo Wings
Start med å lage blue cheese dippen: Bland 0,75 dl. rømme med 0,75 dl. majones. ”Smuldre opp” blåmuggosten og ha opp i blandingen. Rør godt, slik at osten, majonesen og rømmen blandes. Rør inn hakket persille og sitronjuice. Smak til med salt og pepper. Sett dippen kaldt frem til serving.
Krydre kyllingvingene med Sweet chicken rub (eller annen rub for kylling). Varm opp grillen til 200 C (indirekte varme). Legg kyllingvingene rett på risten og grill under lokk i 30 – 40 minutter, til vingene er gjennomstekte. Vend av og til.
Smelt smøret i en kjele og bland inn 2 dl. Missing link buffalo saus. Hell sausen over i en bolle, ha i vingene og bland godt så vingene blir dekket av saus. Legg vingene tilbake på grillen og gi de 4-5 minutter så sausen får satt seg.
Server med blue cheese dip og staver av gulrot og stangselleri.