BBQ Spareribs med klassisk «Wedge Salad»
Ribs kan spises året rundt. Får vi foreslå spareribs med «Wedge salad» til neste søndagsmiddag? Lett å lage og «snadder» for store og små.
BBQ Spareribs med klassisk «Wedge Salad»
Ribs kan spises året rundt. Får vi foreslå spareribs med «Wedge salad» til neste søndagsmiddag? Lett å lage og «snadder» for store og små.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium
Tid: under 20 min.
Ingredienser
- 1-2 Rack St Louis style spareribs
- Foodswingers Magic Rib Rub
- Eplejuice til spritzing
- Meat Force One – BBQ Glaze
- 1 Hel isbergsalat
- Cherrytomater (delt i to)
- 4 skiver bacon (Stekt og kuttet i biter)
- 1/2 ss. hakket gressløk
- TIL DRESSING
- 0,8 dl. majones
- 0,6 dl. rømme
- 3 ss. melk
- 2 ss. rødvinseddik
- Salt og pepper
Anbefalt pellets: Eple
Slik lager du ribs med «Wedge salad»
Fjern membranen på spareribsene og dekk alle sider godt med Magic Rib Rub.
Varm opp grillen til 120 C (indirekte varme). Legg ribsene rett på risten med bensiden ned, og grill under lokk i 4 timer. Ha eplejuice på en sprayflaske og gi ribbene en god «dusj» hver time. Etter 4 timer på grillen er ribsene klare for «glaze». Bruk en silikonpensel og ha på godt med BBQ glaze på alle sider av ribsene. Legg de tilbake på grillen og gi de 30-45 minutter så sausen får satt seg.
DRESSING:
Bland sammen majones, rømme, melk og vineddik i en bolle. Krydre etter smak med salt og pepper.
Finn frem isbergsalaten og del den opp i passe store båter, og legg på fat. Ha på cherrytomat, baconbiter og dryss over gressløk. Legg på en god porsjon spareribs og server.
God middag.