Forside /  Stuffet hummerhale på grillen

Stuffet hummerhale på grillen

Ingen ting sier sommer som fersk sjømat grillet over åpen ild. Å stuffe hummerhaler med krabbe høres ikke feil ut. Mer er mer, ikke sant? Her er en godsak til ditt Traeger-utendørskjøkken.

Stuffet hummerhale på grillen

4 – 6 porsjoner 
Vanskelighetsgrad: Middels 

Forberedelse: 15 minutter 
Grilltid: 15 minutter 

Anbefalt pellets: Eik 

 Ingredienser 

  • Frosne hummerhaler 4 stk. a 400g 
  • Rått krabbekjøtt eller renskede reker hakket i biter 400g 
  • 1 dl Smør 
  • 5 dl Løk (hakket)
  • Hvitløk 3 fedd 
  • 0,5 dl fersk persille (hakket) 
  • 1 SS fersk estragon eller timian (valgfritt) 
  • 2 ts kryddermix for sjømat 
  • 0,5 dl Fersk sitron juice 
  • Ritz kjeks smuler 1 pakke (ca 1 l) 
  • Sitronskiver (til servering) 

 

Slik gjør du:

Forbered et kar med isvann. 

Kok opp en kjele med vann tilsatt salt og ha opp i hummerhalene når det koker. La de koke i 2 minutter og flytt de over i karet med isvann og la de avkjøles. 

Tørk de godt og kutt bort det myke mave-skallet med feks. kjøkkensaks. Fjern kjøttet fra hummerjhalen og sett skallet til side. Fjern indre organer fra toppen av kjøttet og del det opp i små porsjonsstørrelser og bland det sammen med krabbekjøttet eller rekene. Sett til side. 

Lag stuffing: Smelt smør i en kjele på middels varme. Ha oppi løk, hvitløk og sauter til det er mykt og transparent. Rør inn persille (og estragon), kryddermixen og fersk sitronjuice. Ta kjelen av platen og la det avkjøle seg. Tilsett hummer/krabbekjøtt-mixen og kjeks-smulene og bland godt. (Kjeksen bør tilsettes rett før grilling så de holder seg crispy). 

Stuff Hummerskjellen med generøse mengder stuffing og plasser dem på et ark med aluminiumsfolie. Hvis skjellene er litt ustøe kan du også bruk aluminiumsfolie som støtte. 

Når det er grilltid 

Traeger grill: Fyr opp grillen og  sett temperaturen til HIGH når du har røyk.  Forvarm grillen i 10 – 15 minutter med lokket igjen. Sett «arket» med  hummerhalene på grillristen og la de steke til stuffingen er crispy og gylden (ca 15 – 20 minutter). Server med ferske sitronskiver og nyt dagen! 

På kullgrill: Grill på indirekte varme (ca 200 grader). Sett folien med hummerhalene rett på risten og grill under lokk i 15 – 20 minutter til stuffingen har blitt crispy 
og har fått en gylden farge. Server med ferske sitronskiver og nyt dagen! 

 

Produkter

Top