Sweet n smokey BBQ ribs
Lag din egen BBQ restaurant hjemme og server saftige BBQ ribs badet i eplejuice, dekket med spicy krydder og smurt inn med tykk og deilig BBQ saus. Advarsel! Kan føre til ekstrem nytelse
v6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 5 timer
Anbefalt pellets: Hickory
Ingredienser
- 2 rack med spare-ribs av svin (ca. 1 kg pr. stk)
- 1 l Eplejuice
- 2 SS BBQ-rub for svin
- 5 dl BBQ saus
- 0,5 dl Brunt sukker
Slik gjør du:
Fjern membranen fra beinsiden av ribsa (hvis det ikke allerede er gjort hos slakter). Legg spareribsa i en form og fyll på med eplejuice.
Snu ribsa og la juicen trekke godt inn på begge sider. Snu dem slik at kjøttsiden ligger ned i eplejuicen, dekk med folie og sett i kjøleskapet i 4 til 6 timer (eller natten over). Ta ribsa ut av formen og gni inn begge stykkene med BBQ-rub. (ikke kast juicen)
Grilltid! Fyr opp Traeger-grillen og sett temperaturen til 107 grader. Forvarm grillen med lokket igjen i 10 – 15 minutter . Hell eplejuicen i en aluminiumsform og plasser den på grillristen (litt ut mot kanten). Plasser spareribsa med beinsiden ned rett på grillen og la de ligge i 4 -5 timer. Juicen vil fordampe og sørge for at kjøttet blir ekstra saftig og mørt. Bruk en kniv for å sjekke om kjøttet er mørt.
Når det er 1 time igjen av grilltiden: Bland brunt sukker og BBQ saus i en skål og glaze spareribsa med blandingen ved hjelp av en pensel eller saucemop. Vil du ha de ekstra saftige smører du på et nytt lag rett før servering.
Del opp ribsa i passe store stykker og server med for eksempel. Coleslaw og poteter. Enjoy