Grillet «Butterflied» Lammelår
Nå er det tid for lammelår på grillen, og med denne oppskriften er du garantert et saftig resultat som folk vil forsyne seg av både 2 og 3 ganger.
Grillet «Butterflied» Lammelår
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 20 minutter
Anbefalt pellets: Mesquite
Ingredienser
- 1 utbenet lammelår 2 – 3,5 kg (”butterflied”)
- 0,5 dl rødvins eddik
- 4 fedd hvitløk
- 2 SS Fersk rosmarin (Finhakket)
- 1-2 ts Timian
- 1 ts Salt
- 1 ts Sort Pepper
- 2,5 dl eddik (Extra-virgin)
- 1 løk skjært i ringer
- 1 sitron
Slik gjør du:
Lammelåret skal være utbenet men ikke surret.
Lag først marinaden. Skjær sitronene båter og klem ut saften i en bolle. Tilsett rødvins-eddik, hvitløk, rosmarin, timian, salt og pepper. Rør godt. Bland til slutt inn olivenolje.
Putt lammelåret i en plastpose og hell over marinaden. Putt også i løkringene og sitronskallet. Knyt igjen posen og bruk hendene til å fordele marinaden godt slik at hele lammestykket er dekket.
Legg i kjøleskapet og la det hvile i noen timer (helst natten over). Ta lammestykket ut av marinaden og tørk den godt med tørkepapir.
Start opp grillen og få temperaturen opp til 230 grader (HIGH på Traeger). Legg lammestykket på grillen med fettsiden ned. Grill i 10 – 15 minutter på hver side og sjekk temperaturen med steketermometer. Ved 57,5 grader har du medium stekt. Vil du ha den godt stekt lar du den bare ligge litt lengere på grillen.
La lammet hvile i 5 minutter før du serverer det med ditt favoritt tilbehør. God påske.