Forside /  K.I.S.S Texas style brisket

K.I.S.S Texas style brisket

K.I.S.S er kort for keep it simple and stupid. Lag nydelig brisket med mengder av smak, og gjør det så enekelt som mulig. Vi elsker det! Du kommer til å elske det!

K.I.S.S Texas style brisket 

8 – 12 porsjoner 
Vanskelighetsgrad: Lett 

Forberedelse: 15 minutter 
Grilltid: 6 timer 

Anbefalt pellets(Traeger):Mesquite 

Ingredienser 

  • Brisket 3,5 – 3 kg (center cut) ferdig trimmet med minimum 0,6 cm ”fettlag” 
     
  • Rub: 
  • 1,5 SS Grovt havsalt eller kosher salt 
  • 1,5 SS Sort pepper (medium grovt) 
  • 2 SS Chilipulver 
     
  • Saus: 
  • 5 dl Øl 
  • 0,5 dl Smeltet smør 
  • 2 SS Worcestershire saus 
  • 1 SS Hvitløkskrydder 
  • 1 ts Rød pepper 

Slik lager du brisket på grillen 

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 100 – 110 grader (indirekte varme). 
* På Traeger-grill: Sett Pro Controller på 107 grader og la grillen forvarmes i 10 – 15 minutter. 

Lag rub og krydre brisketen på begge sider. 
Plassere brisketen på rist i en grunn panne med fettsiden opp. Plasser pannen på grillristen. Lag sausen i en kjele på medium varme og rør til saltet har løst seg opp. Forvarm sausen på nytt rett før du skal ha den på prisketen. 

Etter en time grilltid bruker du en saus mop og har på en god mengde saus. Gjenta hver time i til sammen 4 timer. 

Når brisketen har fått en indre temperatur på 74 grader tar du den av grillen, pakker i folie og setter den tilbake på grillen. La den ligge i folien til den har oppnådd en indre temperatur på ca. 93 grader. 

Flytt brisketen over i en kjølebag hvor du har kledd innsiden med avispapir eller kjøkkenhåndklær og la kjøttet avkjøle seg i minst 30 minutter. Pakk ut brisketen og kutt den i passe tynne skiver. Spar kraften som er igjen i folien og pannen og hell over før servering. 

Enjoy. 

 

Top