”Get your sweet on” Disse kyllingvingene kommer garantert å bli en ny favoritt-rett til sommern.
”Get your sweet on” Disse kyllingvingene kommer garantert å bli en ny favoritt-rett til sommern.
Sweet n spicy kyllingvinger på grillen
6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 60 minutter
Anbefalt pellets: Pecan
Ingredienser
- 1,5 kg med store kyllingvinger
- BBQ-Rub for fugl
- 4 SS Smør
- 1 dl chilisaus
- 0,5 dl Honning Ranch dressing – Se oppskrift hos Kulinarisk.no
- 2-3 fedd hvitløk (hakket)
Lag sweet n spicy kyllingvinger
Del kyllingvingene i 3 (deles i leddene) og kast vingetuppene. Legg resten av kyllingvingene pent utover på en grillplate/stekebrett som du har kledd med aluminiumsfolie.
Krydre de godt med BBQ-rub på alle sider og la dem hvile mens du lager saus. Smelt smør i en kjele, tilsett hvitløken og la det surre i 2-3 minutter. Tilsett honning og chilisaus og la det småkoke i 5 minutter.
Fyr opp grillen – kyllingvingene grilles på indirekte varme (middels temp.)
* På Traeger grill: Fyr opp grillen og sett Pro Controller på 176 grader når du har oppnådd varme. Forvarm grillen under lokk i 10 – 15 minutter.
Sett stekeplaten med vingene rett på grillristen og grill de under lokk i 45 – 50 minutter. Hell over den spicy sausen du laget tidligere. Bruk en grilltang og vend stykkene slik at du får saus på alle sider. Lukk lokket og grill i ytterligere 10 – 15 minutter.
Serveres rykende varm og er ekstra god med Ranch dressing til. Kos deg