Forside /  Sweet n spicy kyllingvinger på grillen

”Get your sweet on” Disse kyllingvingene kommer garantert å bli en ny favoritt-rett til sommern.

”Get your sweet on” Disse kyllingvingene kommer garantert å bli en ny favoritt-rett til sommern.

Sweet n spicy kyllingvinger på grillen 

6 – 8 porsjoner 
Vanskelighetsgrad: Lett 

Forberedelse: 10 minutter 
Grilltid: 60 minutter 

Anbefalt pellets:Pecan 

Ingredienser 

  • 1,5 kg med store kyllingvinger 
  • BBQ-Rub for fugl 
  • 4 SS Smør 
  • 1 dl chilisaus 
  • 0,5 dl Honning Ranch dressing – Se oppskrift hos Kulinarisk.no 
  • 2-3 fedd hvitløk (hakket) 

Lag sweet n spicy kyllingvinger 

Del kyllingvingene i 3 (deles i leddene) og kast vingetuppene. Legg resten av kyllingvingene pent utover på en grillplate/stekebrett som du har kledd med aluminiumsfolie. 

Krydre de godt med BBQ-rub på alle sider og la dem hvile mens du lager saus. Smelt smør i en kjele, tilsett hvitløken og la det surre i 2-3 minutter. Tilsett honning og chilisaus og la det småkoke i 5 minutter. 

Fyr opp grillen – kyllingvingene grilles på indirekte varme (middels temp.) 
* På Traeger grill: Fyr opp grillen og sett Pro Controller på 176 grader når du har oppnådd varme. Forvarm grillen under lokk i 10 – 15 minutter. 

Sett stekeplaten med vingene rett på grillristen og grill de under lokk i 45 – 50 minutter. Hell over den spicy sausen du laget tidligere. Bruk en grilltang og vend stykkene slik at du får saus på alle sider. Lukk lokket og grill i ytterligere 10 – 15 minutter. 

Serveres rykende varm og er ekstra god med Ranch dressing til. Kos deg

Top