Chili-smoked BBQ kyllinglår
Dennis the Prescott’s har laget en “vågal” og spicy kyllingoppskrift. Rik på smak og med en unik aroma som vil gjøre barbecuehelgen uforglemmelig.
Chili-smoked BBQ kyllinglår
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 2 timer
Anbefalt pellets(Traeger): Cherry
Ingredienser
- 8 kyllinglår
- 2 SS Olivenolje
- 1 SS Chilipulver
- 1 SS Brunt sukker
- ½ SS Espresso (kvernet)
- ½ ts Spisskummen 1 SS
- Lime 1 SS Havsalt
- ½ SS Sort pepper
- 2,5 dl BBQ Saus
- 1 frisk Lime til servering
Slik lager du BBQ kyllinglår
I en bolle rører du samme chili, brunt sukker, espresso, spisskummen, lime og salt. Gni inn kyllinglårene med olivenolje. Ta kryddermixen du laget og dekk alle sider av kylliglårene med den. Legg kyllinglårene i en pose og la de hvile noen timer slik at krydder og olje får trekt inn i kjøttet.
Grilltid!
Kullgrill: Fyr opp grillen og få den opp i medium varme (160– 180 grader indirekte varme). Grill de under lokk til du har fått en indre temperatur på ca. 73 grader (1-1,5 timer). Når det er ca. 10 minutter igjen av grilltiden glazer du de med BBQ-sausen. Kjør de gjerne kjapt på direkte varme helt mot slutten for å få skinnet crispy.
Tips. Sleng litt cherry røykeflis/pellets på glørne under grillingen for å få deilig røykaroma.
Traeger 6 in 1 grill: Fyr opp grill på SMOKE setting, og legg på kyllinglårene når du ser røyk. Røyk lårene under lokk i 1 time først for å få den gode røykaromaen. Skru opp temperaturen til 176 grader og grill de under lokk en tim til. Når det er 10 minutter igjen av grilltiden, glazer du lårene god med BBQ-saus. Lårene er ferdige når den indre temperaturen er på ca. 73 grader.
God middag!