Forside /  BBQ Meatball Onion Bombs

BBQ Meatball Onion Bombs

Det finnes ikke et fullgodt Norsk navn på denne retten, men den er latterlig god!

BBQ Meatball Onion Bombs

Oppskriften kommer fra Traeger USA og er den mest nedlastede oppskriften i 2015. Dette er perfekt som snack eller tapas mat og nytes best sammen med en god og kald øl.

4 – 6 porsjoner 
Vanskelighetsgrad: Middels 

Forberedelse: 10 minutter 
Grilltid: 1,5 timer 

Anbefalt pellets:Hickory 

Ingredienser 

  • Kjøttdeig 4-500g 
  • 2 stk Gule løk 
  • 1 pakke Bacon 
  • 1 pakke Persille (hakket) 
  • 0,5 dl Champinon (hakket) 
  • 1 Løk (kuttet) 
  • 0,5 dl Spicy ketchup 
  • 1 SS Soya saus 
  • 1 ts Worcestershire saus 
  • 1 ts Brunt sukker 
  • 1 SS BBQ-RUB 
  • 1 SS Brødsmuler 0,5 dl 

Slik lager du «oninon bombs» på grillen 

Kutt topp og bunn av løkene og fjern skallet. Del løkene i 2 og separer alle lagene i løkene. Sett disse til side. 

Lag kjøttfarsen: Bland kjøttdeig, kutte løk, persille, sopp, ketchup, begge sausene, brunt sukker, rub og brødsmulene i en bolle. Bruk fingrene og bland godt. Ta en liten håndfull med kjøttfarse og plasser det på en av løk-lagene du forberedte i stad. Ta et lag til og legg det over kjøttfarsen. Klem det sammen slik at du får en «løkball» med kjøttfyll inni. Gjenta prosessen til du har brukt opp løken. 

Surr 3 strimler med bacon rundt hver «løkball» og fest med en tannpriker så den ikke åpner seg mens den grilles. 

Traeger grill:  
Start opp Traeger-grillen. Sett temperaturen til 107 grader og la grillen forvarmes med lokket igjen i 10 – 15 minutter. Legg alle «løkballene», (heretter kalt Onion-bombs) på grillen og røyk de i 1 time. Øk temperaturen til 176 grader og grill dine Onion-bombs i ca. 30 minutter. (Kjernetemperaturen skal være ca. 72 grader når de er klare). Når det er igjen ca. 10 minutter av grilltiden pensler du dine Onion-bombs med den beste BBQ-sausen du vet om og lar den karamellisere. 

På kullgrill: Grill under lokk på indirekte varme (grillområdet bør ha medium temperatur – 150 – 180 grader). La de ligge på grillen til de har fått en kjernetemperatur på ca. 72 grader (ca. 30 – 40 min). Mot slutten av grilltiden pensler du de med din favoritt BBQ-Saus og lar den karamellisere seg. 

La retten hvile 5 minutter mens du henter deg noe kaldt å drikke og kos deg! 

Top