Forside /  DIVA Q ”Stuffed to the max” Burgers

DIVA Q ”Stuffed to the max” Burgers

”Dronningen av BBQ” var innom The BBQ Shop og delte denne fantastiske oppskriften med oss.  Burgere fylt med baconsyltetøy og smeltet ost. Rett fra DIVA Qs nye bok – Diva Qs Barbecue.

DIVA Q ”Stuffed to the max” Burgers 

4 – 6 porsjoner 
Vanskelighetsgrad: Middels 

Forberedelse: 20 minutter 
Grilltid: 12 minutter 

Anbefalt pellets:Hickory 

Ingredienser 

  • DIVA Q Burger: 
  • 1400 g Kjøttdeig av storfe 
  • 3 fedd hvitløk (Hakket) 
  • Havsalt (etter smak) 
  • Rapsolje 
  • 50 g smør 
  • Store ferske hamburgerbrød 

Stuffing: 

  • 1,5 dl Bacon sylteøy* 
  • 1 løk – kuttet og stekt i smør 
  • Raspet Cheddar ost 

*Slik lager du Bacon syltetøy – Du trenger: 
Oppskrift lånt fra: Idefull.no: http://www.idefull.no/hamburger-med-baconsyltetoy/ 

  • 150 g bacon 
  • 60 g sjalottløk 
  • 15 g hvitløk 
  • 3 ss brunt sukker 
  • 2 ss Dijon sennep 

Skal du lager

Finhakk bacon, løk og hvitløk. Ha dette i en stekepanne og stek noen minutter til det blir blankt, ikke brunt. Tilsett sukker og sennep, rør godt og la dette putre noen minutter. 

La oss grille en DIVA Q burger! 

 
Foto: canadaam.ctvnews.ca 

I en bolle: Bland kjøttdeig, hvitløk, salt og pepper. Legg ut et stort “ark” med plastfolie på benken og hell kjøttdeigen på den. Bruk en kjevle (eller hendene) og klapp deigen ut til et rektangel på ca. 1,5 cm tykkelse. Bruk et pizzahjul og del først deigen i 2 på langs, deretter hver av delene i 8. Nå har du 16 firkantede “burgere”. 

På den første raden legger du Bacon syltetøy, stekt løk og cheddar på hver av burgerne. Ta tak i plastfolien og legg de tomme burgerne over de med ”stuffing” slik at du får en tykk burger med stuffing i midten. Ta vekk plastfolien og bruk henda til å lukke endene så ikke stuffingen faller ut, og form kantene slik at du får en klassisk rund burger. 

Det anbefales og la de rå burgerne hvile en time i kjøleskap før grilling. Krydre gjerne litt ekstra med slat og pepper før du legger de på grillen. 

På kullgrill: Pensle grillristen med litt olje. ”Svi” burgerne først raskt begge sider på direkte varme (3-4 minutter),flytt de over på indirekte varme, legg på lokk og la de grille til de har fått riktig kjernetemperatur (65 – 70 grader) husk å vende burgerne underveis. 

Traeger grill: Fyr opp Traegern på SMOKE, og sett temperaturen til HIGH når du har ser røyk. Lukk lokket og la grillen forvarmes i 10 – 15 minutter. Pensle grillristen med litt olje og legg på burgerne. La de grilles under lokk i ca. 6 minutter før du snur de. Grill 6 minutter til og sjekk kjernetemperaturen (skal være mellom 65 og 70 grader). 

Ta burgerne av grillen og la de hvile under aluminiumsfolie i 5 – 10 minutter. 

Mens du venter: Legg hamburgerbrødene på risten i et par minutter så de får karamellisert seg. 

Server DIVA Qs burgere med ditt favoritt tilbehør og en god dressing. 

Top