Forside /  Laksefilet – BBQ style

Laksefilet – BBQ style

Glem røkelaksen, lag en skikkelig ”BBQ” laks på grillen din. Saftig og full av aroma.

Laksefilet – BBQ style 

4 – 6 porsjoner 
Vanskelighetsgrad: Middels 

Forberedelse: 10 minutter 
Grilltid: 15 minutter 

Anbefalt pellets:Apple 

Ingredienser 

  • 4 stk laksefileter med skinn (150 – 200g) 

SAUS 

  • 1 dl flytende honning 
  • 3 SS grov sennep 
  • 2 dl ketchup 
  • 1 dl brunt sukker 
  • 1 ts eddik 
  • ½ ts Timian (hakket) 
  • 1 klype havsalt 
  • 1 klype pepper 

Slik lager du Barbecue-laks på grillen 

Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og sett til side. 

Pensle sausen på alle sider av laksefileten (bruk en god mengde), spar på det som blir til overs. 

På kullgrill: Filetene grilles under lokk på indirekte varme (ca. 200 grader). Legg på fisken med skinn siden ned mot risten og grill i 15 – 20 minutter. La fisken hvile i 3 – 5 minutter før servering. 

Traeger 6in1 grill:Start opp Traegern og sett Pro Controlleren til 176 grader. La grillen forvarmes med lokket igjen i 10 – 15 minutter. Legg på filetene (skinnsiden ned) og grill under lokk i 15 minutter. La fisken hvile i 3 – 5 minutter før servering. 

Bruk sausen som ble til overs når du serverer  

Enjoy

Top