Laksefilet – BBQ style
Glem røkelaksen, lag en skikkelig ”BBQ” laks på grillen din. Saftig og full av aroma.
Laksefilet – BBQ style
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 15 minutter
Anbefalt pellets: Apple
Ingredienser
- 4 stk laksefileter med skinn (150 – 200g)
SAUS
- 1 dl flytende honning
- 3 SS grov sennep
- 2 dl ketchup
- 1 dl brunt sukker
- 1 ts eddik
- ½ ts Timian (hakket)
- 1 klype havsalt
- 1 klype pepper
Slik lager du Barbecue-laks på grillen
Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og sett til side.
Pensle sausen på alle sider av laksefileten (bruk en god mengde), spar på det som blir til overs.
På kullgrill: Filetene grilles under lokk på indirekte varme (ca. 200 grader). Legg på fisken med skinn siden ned mot risten og grill i 15 – 20 minutter. La fisken hvile i 3 – 5 minutter før servering.
På Traeger 6in1 grill: Start opp Traegern og sett Pro Controlleren til 176 grader. La grillen forvarmes med lokket igjen i 10 – 15 minutter. Legg på filetene (skinnsiden ned) og grill under lokk i 15 minutter. La fisken hvile i 3 – 5 minutter før servering.
Bruk sausen som ble til overs når du serverer
Enjoy