Forside /  Enkel eplepai på grillen

Enkel eplepai på grillen

Avslutt grillkvelden med rykende fersk eplepai. Med sprø skorpe og søte eplebåter. Vi har funnet en enkel og grei oppskrift til deg.

Enkel eplepai på grillen 

4 – 6 porsjoner 
Vanskelighetsgrad: Middels 

Forberedelse: 20 minutter 
Grilltid: 30 minutter 

Anbefalt pellets:Apple 

Ingredienser 

  • 4-5 søte epler, skrellet og delt i tynne båter 
  • 0,5 dl sukker0 
  • 1 SS Maizena 
  • 1 ferdig paibunn (eller lag din egen) 
  • 0,5 dl ferskensyltetøy 

Tid for grillet pai 

Hell eplepåtene i bolle og dryss over sukker og maisena (bland). Rull ut deigen og trykk den i en ildfast paiform. Ha syltetøy i bunnen og langs kantene. Fordel eplebåtene jevnt i paiformen og brett litt av kanten på deigen over fyllet. 

Kullgrill: Få grillen opp i middels varme (ca. 200 grader). Sett paiformen på grillristen og stek den under lokk i ca. 30 minutter til paien er blitt gylden og fyllet ”bobler”. 

Traeger: Fyr opp Traegern og sett Pro Controlleren til 190 grader. La grillen forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter. Sett paien på risten og stek den under lokk i ca. 30 minutter til den har fått gylden farge og fyllet ”bobler”. 

La paien hvile 10 minutter før servering. 

Kos deg med eplepai og is 

Produkter

Kr 31 999,00
Ikke på lager
Top