Enkel eplepai på grillen
Avslutt grillkvelden med rykende fersk eplepai. Med sprø skorpe og søte eplebåter. Vi har funnet en enkel og grei oppskrift til deg.
Enkel eplepai på grillen
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 30 minutter
Anbefalt pellets: Apple
Ingredienser
- 4-5 søte epler, skrellet og delt i tynne båter
- 0,5 dl sukker0
- 1 SS Maizena
- 1 ferdig paibunn (eller lag din egen)
- 0,5 dl ferskensyltetøy
Tid for grillet pai
Hell eplepåtene i bolle og dryss over sukker og maisena (bland). Rull ut deigen og trykk den i en ildfast paiform. Ha syltetøy i bunnen og langs kantene. Fordel eplebåtene jevnt i paiformen og brett litt av kanten på deigen over fyllet.
Kullgrill: Få grillen opp i middels varme (ca. 200 grader). Sett paiformen på grillristen og stek den under lokk i ca. 30 minutter til paien er blitt gylden og fyllet ”bobler”.
På Traeger: Fyr opp Traegern og sett Pro Controlleren til 190 grader. La grillen forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter. Sett paien på risten og stek den under lokk i ca. 30 minutter til den har fått gylden farge og fyllet ”bobler”.
La paien hvile 10 minutter før servering.
Kos deg med eplepai og is