Øl-brød på grillen
Hjemmelaget brød er esktra godt når du lager det på vedfyrt grill. Øl trekker frem kornsmakene og gir deg et bakverk med masse god smak.
Øl-brød på grillen
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 1 time
Anbefalt pellets: Pecan
Ingredienser
- 7 dl mel (gjerne blanding av grovt og fint)
- 2 ss sukker
- 1 ss bakepulver
- 1 ts salt
- 1 flaske 0,33 godt øl
- 2 ss honning
- 6 ss smeltet smør
Slik lager du øl-brød på grillen:
Kullgrill: Fyr opp grillen og få temperaturen om til middels (ca. 200 grader)
Brødet skal stekes under lokk på indirekte varme.
Traeger grill: Fyr opp grillen og sett Pro controlleren til 176 grader når den har tent.
La grillen forvarmes med lokk nede i 10 minutter.
Baketid
I en stor bolle blander du mel, sukker, bakepulver og salt. Bland det lett sammen og hell over smeltet smør, øl og honning. Rør det godt sammen til alt er blandet.
«More of the good stuff» (valgfritt): Får å spice opp brødet litt kan du tilføre stekte baconbiter, løkbiter eller tørkede krydder som dill eller rosmarin, så får du et spennende brød som du kan servere som forrett.
Ta en smurt brødform (som tåler grill) og ha i brøddeigen. Dryss litt mel på toppen og sett formen på grillen. Grill brødet under lokk i 50 – 60 minutter til brødet har fått en gyldenbrun farge. Sjekk gjerne med en tannpirker mot slutten av grilltiden – er det ingen deig på den så er det klart.
La brødet avkjøle seg litt før du tar det ut av formen.
Enjoy.