Langtidsgrillet laks med urter og panko
Nydelig laks toppet med urter og strøkavring og grillet på lav temperatur for litt ekstra «woodfired flavor». Serveres gjerne sammen med fløtegratinerte poteter og grillede grønnsaker.
Langtidsgrillet laks med urter og panko
Nydelig laks toppet med urter og strøkavring og grillet på lav temperatur for litt ekstra «woodfired flavor». Serveres gjerne sammen med fløtegratinerte poteter og grillede grønnsaker.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 45+ min.
Ingredienser
- Laks med skinn ca. 200g. pr. person
- Strøkavring (Panko) ca, 60g
- 1 neve persille
- 3-4 ss. hakket vårløk
- Saft fra 1 sitron
- Salt og pepper
Anbefalt pellets: Hickory
Slik lager du denne retten på grillen
På Pelletsgrill: Fyr opp Traeger´n og sett temperaturen til 120 ˚C.
På kullgrill: Sett opp grillen for indirekte varme og bruk gjerne et ark med aluminiumsfolie under fisken.
I en bolle blander du strøkavring (panko), persille, gressløk og sitronjuice. Krydre laksefileten(e) med salt og pepper og hell over miksen fra bollen.
Legg laksen på grillen og grill under lokk til fisken ser ferdig ut (tar ca. 30 – 40 min. på pelletsgrill. Beregn litt kortere tid på kullgrillen). For helt perfekt resultat anbefaler vi å sjekke med et steketermometer og ta av laksen på rundt 50-55 ˚C.
Server laksen sammen med fløtegratinerte poteter og grillede grønnsaker.