Kylling lollipops med champagne BBQ glaze
Hvem sa at «lollipops» bare må være søte? Våre «kylling lollipops» er krydret med BBQ-rub, røkt over epletre og dekket med søt og «sticky» champagne BBQ-glaze. «Delicous!»
Kylling lollipops med champagne BBQ glaze
Hvem sa at «lollipops» bare må være søte? Våre «kylling lollipops» er krydret med BBQ-rub, røkt over epletre og dekket med søt og «sticky» champagne BBQ-glaze. «Delicous!»
4-6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium
Tid: 1+ time
Ingredienser
- 4 dl. barbecue saus
- 2 dl. champagne
- 1 kg. kyllinglår/ferdige kylling klubber
- Kylling rub
- 80 g. Smør
- Aluminiumsform
Anbefalt pellets: Eple
Slik lager du «kylling lollipops» med champagne BBQ glaze
Lag champagne BBQ saus: Finn frem en kjele og ha i champagne og BBQ saus. Bland godt og kok opp over middels varme (rør ofte). Skru ned temperaturen og gi sausen 10 – 15 minutter til på platen slik at den får tyknet. Sett til side.
Lag «Kylling Lollipops»: Finn frem kyllinglårene og en skarp kniv. Lag et snitt rundt den tynne enden av beintuppen og løsne hud og sener. Press så kjøttet ned mot den tykke enden av låret og form til en «lollipop». Se video av fremgangsmåten her. Krydre «kylling lollipopene» godt med en kylling rub. Pakk in beina med litt aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent. Legg de i kjøleskapet en times tid før du legger de på grillen.
TID FOR Å GRILLE
Start med å røyke kyllingen på 85 C i ca. 30 minutter (Bruk gjerne SUPERSMOKE om du har en Traeger). Ta kyllingen av grillen og få opp grilltemperaturen til 180 C (indirekte varme). Finn frem en aluminiumsform og ha i 80 g. smør. Arranger «kylling lollipoppene i formen» med beinet stikkende opp. Sett formen på grillen, og grill under lokk i 40 minutter, eller til kyllingen har en kjernetemperatur på 72 C (grilltemp. 180 C). Når kyllingen nærmer seg ferdige kan du varme opp champagne BBQ sausen igjen (tilfør litt smeltet smør, om du synes den har blitt for tykk).
Ta formen med kyllingen av grillen og øk temperaturen på grillen til 230 C. Dypp «kylling lollipoppene» i Champagne BBQ saus. Pass på å dekke alle sider godt. Legg kyllingen direkte på grillristen (grilltemp. 230 C indirekte) og grill de til sausen har satt seg og kyllingen har fått en gylden farge (ca. 10 minutter). Vend underveis.
Server rykende varme sammen med en god dip saus.