Kongekrabbe på grillen
Lite slår kongekrabbe når det kommer til sjømat på grillen. Her er oppskrift på nydelig krabbekjøtt badet i hvitløkssmør og urter, servert med friske sitroner. Et utsøkt måltid fra havet.
Kongekrabbe på grillen
Lite slår kongekrabbe når det kommer til sjømat på grillen. Her er oppskrift på nydelig krabbekjøtt badet i hvitløkssmør og urter, servert med friske sitroner. Et utsøkt måltid fra havet.
2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: under 30 min.
Ingredienser
- 2 kg. bein fra kongekrabbe
- 10-12 ss. smør
- 1 fedd hvitløk (hakket)
- 3 ss. ferske hakkede urter
- (persille, gressløk, estragon..)
- 3 sitroner delt i båter
Anbefalt pellets(Traeger): Cherry
Slik griller du kongekrabbe
Fyr opp grillen. Temperaturen skal være ca. 190°C (indirekte varme).
Bland smør, hvitløk. og en klype salt i en kjele. Smelt smøret og rør så alt blander seg.
Del beina på langs og ha smørblandingen over kjøttet. Spar litt til etterpå. Fordel beina utover grillristen med kjøttsiden opp. Grill under lokk i 5 – 10 minutter til de er gode og varme. Følg med så de ikke blir tørre.
Server med sitronskiver og litt ekstra kryddersmør ved siden av.