Forside /  Grilllet hummer med sitronsmør

Grilllet hummer med sitronsmør

Mange assosierer nok hummer med sommer og sol, men det er faktisk i vinterhalvåret hummeren er best. Hva smaker vel bedre enn nygrillet hummer «badet» i hjemmelaget kryddersmør.

Grilllet hummer med sitronsmør 

Mange assosierer nok hummer med sommer og sol, men det er faktisk i vinterhalvåret hummeren er best. Hva smaker vel bedre enn nygrillet hummer «badet» i hjemmelaget kryddersmør. 

  1. porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett 

Tid: 30+ min. 

Ingredienser 

  • 4 stk hummer, levende norsk ca 650 g 
  • 2 Sitroner i skiver 
  • Persille (til servering) 
  • SITRONSMØR 
  • 100g. smør, romtemperert 
  • 2 ss. hekket persille 
  • 1 liten sjalottløk hakket 
  • 2 fedd hvitløk finhakket 
  • 1 ss. sitronskall 
  • 1 ss. sitronjuice 
  • 1/2 ts. salt 
  • 1/2 ts. pepper 

 

Anbefalt pellets:Hickory 

Slik lager du grillet hummer 

Bruk en skarp kniv og avliv hummeren før du koker den (godfisk.no har en god beskrivelse av fremgangsmåten her). Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl hummeren i isvann og legg i kjøleskapet frem til bruk. 

Finn frem en bolle og ha i romtemperert smør. Hakk opp persille, sjalottløk, og hvitløk. Bland dette inn i smøret. Tilsett 1 ss. sitronskall og 1 ss. sitronjuice. Smak til med salt og pepper. 

Når det er tid for å grille 

Finn frem hummerne. Bruk en skarp kniv og del hver hummer i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen. 

Kullgrill: Sett opp for 2 sonegrilling på medium varme. Ca. 200 grader C. Legg hummerne på direkte varme med «kjøttsiden» ned. Grill under lokk i 2-3 minutter, vend og legg de over på indirekte varme. Legg en god skje med sitronsmøret på hver halvdel. Når smøret begynner å smelte fordeler du det utover med en grillpensel. Grill til kjøttet ikke lenger er transparent og godt dekket av smeltet smør. (Tar normalt 3-4 minutter) 

pelletsgrill: Sett temperaturen på grillen til 220 grader C og la den varme seg opp. Legg hummerne på risten med «kjøttsiden» ned. Grill under lokk i 4 minutter. Vend hummerne slik at kjøttsiden er opp. Legg på en god skje sitronsmør. Når begynner å smelte fordeler du det utover med en grillpensel. Grill kjøttet under lokk i 4-5 minutter til kjøttet ikke lenger er transparent og godt dekket av smeltet smør. 

Server med en gang. Legg gjerne på litt ekstra smør og noen skiver sitron. 

God middag. 

 

Produkter

Kr 35 490,00
Bestilling på 9 Forventet 17.03.2025
Top