Forside /  Grilllet hummer med sitronsmør

Grilllet hummer med sitronsmør

Mange assosierer nok hummer med sommer og sol, men det er faktisk i vinterhalvåret hummeren er best. Hva smaker vel bedre enn nygrillet hummer «badet» i hjemmelaget kryddersmør.

Grilllet hummer med sitronsmør 

Mange assosierer nok hummer med sommer og sol, men det er faktisk i vinterhalvåret hummeren er best. Hva smaker vel bedre enn nygrillet hummer «badet» i hjemmelaget kryddersmør. 

  1. porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett 

Tid: 30+ min. 

Ingredienser 

  • 4 stk hummer, levende norsk ca 650 g 
  • 2 Sitroner i skiver 
  • Persille (til servering) 
  • SITRONSMØR 
  • 100g. smør, romtemperert 
  • 2 ss. hekket persille 
  • 1 liten sjalottløk hakket 
  • 2 fedd hvitløk finhakket 
  • 1 ss. sitronskall 
  • 1 ss. sitronjuice 
  • 1/2 ts. salt 
  • 1/2 ts. pepper 

 

Anbefalt pellets:Hickory 

Slik lager du grillet hummer 

Bruk en skarp kniv og avliv hummeren før du koker den (godfisk.no har en god beskrivelse av fremgangsmåten her). Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl hummeren i isvann og legg i kjøleskapet frem til bruk. 

Finn frem en bolle og ha i romtemperert smør. Hakk opp persille, sjalottløk, og hvitløk. Bland dette inn i smøret. Tilsett 1 ss. sitronskall og 1 ss. sitronjuice. Smak til med salt og pepper. 

Når det er tid for å grille 

Finn frem hummerne. Bruk en skarp kniv og del hver hummer i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen. 

Kullgrill: Sett opp for 2 sonegrilling på medium varme. Ca. 200 grader C. Legg hummerne på direkte varme med «kjøttsiden» ned. Grill under lokk i 2-3 minutter, vend og legg de over på indirekte varme. Legg en god skje med sitronsmøret på hver halvdel. Når smøret begynner å smelte fordeler du det utover med en grillpensel. Grill til kjøttet ikke lenger er transparent og godt dekket av smeltet smør. (Tar normalt 3-4 minutter) 

pelletsgrill: Sett temperaturen på grillen til 220 grader C og la den varme seg opp. Legg hummerne på risten med «kjøttsiden» ned. Grill under lokk i 4 minutter. Vend hummerne slik at kjøttsiden er opp. Legg på en god skje sitronsmør. Når begynner å smelte fordeler du det utover med en grillpensel. Grill kjøttet under lokk i 4-5 minutter til kjøttet ikke lenger er transparent og godt dekket av smeltet smør. 

Server med en gang. Legg gjerne på litt ekstra smør og noen skiver sitron. 

God middag. 

 

Top