Grilllet hummer med sitronsmør
Mange assosierer nok hummer med sommer og sol, men det er faktisk i vinterhalvåret hummeren er best. Hva smaker vel bedre enn nygrillet hummer «badet» i hjemmelaget kryddersmør.
Grilllet hummer med sitronsmør
Mange assosierer nok hummer med sommer og sol, men det er faktisk i vinterhalvåret hummeren er best. Hva smaker vel bedre enn nygrillet hummer «badet» i hjemmelaget kryddersmør.
- porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 30+ min.
Ingredienser
- 4 stk hummer, levende norsk ca 650 g
- 2 Sitroner i skiver
- Persille (til servering)
- SITRONSMØR
- 100g. smør, romtemperert
- 2 ss. hekket persille
- 1 liten sjalottløk hakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 ss. sitronskall
- 1 ss. sitronjuice
- 1/2 ts. salt
- 1/2 ts. pepper
Anbefalt pellets: Hickory
Slik lager du grillet hummer
Bruk en skarp kniv og avliv hummeren før du koker den (godfisk.no har en god beskrivelse av fremgangsmåten her). Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl hummeren i isvann og legg i kjøleskapet frem til bruk.
Finn frem en bolle og ha i romtemperert smør. Hakk opp persille, sjalottløk, og hvitløk. Bland dette inn i smøret. Tilsett 1 ss. sitronskall og 1 ss. sitronjuice. Smak til med salt og pepper.
Når det er tid for å grille
Finn frem hummerne. Bruk en skarp kniv og del hver hummer i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen.
Kullgrill: Sett opp for 2 sonegrilling på medium varme. Ca. 200 grader C. Legg hummerne på direkte varme med «kjøttsiden» ned. Grill under lokk i 2-3 minutter, vend og legg de over på indirekte varme. Legg en god skje med sitronsmøret på hver halvdel. Når smøret begynner å smelte fordeler du det utover med en grillpensel. Grill til kjøttet ikke lenger er transparent og godt dekket av smeltet smør. (Tar normalt 3-4 minutter)
På pelletsgrill: Sett temperaturen på grillen til 220 grader C og la den varme seg opp. Legg hummerne på risten med «kjøttsiden» ned. Grill under lokk i 4 minutter. Vend hummerne slik at kjøttsiden er opp. Legg på en god skje sitronsmør. Når begynner å smelte fordeler du det utover med en grillpensel. Grill kjøttet under lokk i 4-5 minutter til kjøttet ikke lenger er transparent og godt dekket av smeltet smør.
Server med en gang. Legg gjerne på litt ekstra smør og noen skiver sitron.
God middag.