Forside /  Filet mignon på grillen

Filet mignon på grillen

Overrask din bedre halvdel med en utsøkt middag fra «le grill». Filet mignon er den fremste delen på indrefileten, og er et utrolig mørt og saftig kjøttstykke som nærmest «smelter på tungen».

Filet mignon på grillen 

Overrask din bedre halvdel med en utsøkt middag fra «le grill». Filet mignon er den fremste delen på indrefileten, og er et utrolig mørt og saftig kjøttstykke som nærmest «smelter på tungen». 

2 - porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett 

Tid: 20+ min. 

Ingredienser 

  • 2 stk. filet mignon 
  • 1 ts. salt 
  • 2 ts. pepper 
  • 2 fedd hvitløk (finhakket) 
  • 3 ss. smør (romtemperert) 

Anbefalt pellets:Hickory 

Slik griller du filet mignon 

Ta en liten bolle og bland sammen salt, pepper, hvitløk og smør. Gni inn begge sider av filetene med blandingen. 

pelletsgrill: Fyr opp Traeger´n og sett temperaturen til 230 grader C. Når grillen er varm legger du filetene rett på risten og griller de 5-8 minutter på hver side til du måler en kjernetemperatur på 56-58 grader (medium rare). 

På kullgrill: Sett opp grillen for 2-sone grilling (220-250 grader). Grill biffene 6-8 minutter på direkte varme med lokket igjen (vend en gang underveis). Flytt over til indirekte varme og grill under lokk til du måler en kjernetemperatur på 56-58 grader (medium rare). 

Server med grillede poteter/rotgrønnsaker, soppstuing og rødvinssaus. 

God middag. 

 

Top