«Hellfire» kyllingvinger
Krydre de, grill de og husk å ha en brannslange tilgjengelig for disse kyllingvingene er brennheite!
«Hellfire» kyllingvinger
Krydre de, grill de og husk å ha en brannslange tilgjengelig for disse kyllingvingene er brennheite!
4-6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 45+ min.
Ingredienser
- 1 – 1,5 kg kyllingvinger
- 2 ss raps eller olivenolje
- Ingredienser til Rub:
- 1 ss paprikakrydder
- 1 ts sort pepper
- 1 ts hvitløkspulver
- 2 ts brunt sukker
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts sellerifrø (valgfritt)
- 1 ts salt
- 1 ts løkpulver
- Ingredienser til saus:
- 8 ss usaltet smør
- 1 neve fersk koriander (ca. 1 dl)
- 1 dl sterk chilisaus/hot sauce
- 2-4 jalapeno pepper delt i 2
Anbefalt pellets(Traeger): Hickory
Forberedelse av kyllingen:
Del kyllingvingene i leddene for å lage fine stykker. Legg de i en bolle og hell over oljen.
Lag rub i en liten bolle og dryss hele blandingen over kyllingvingene og klubbene. Passe på at alle sider blir dekket.
GRILLTID!
Kullgrill: Kyllingvingene/klubbene grilles under lokk på indirekte varme på medium lav temperatur. (ca. 200 grader C) Vend av og til. *
Traeger pelletsgrill: Fyr opp grillen og sett temperaturen til 200 grader C. La grillen få 10-15 minutter til å varme seg opp. Grill vingene i 35 – 40 minutter med lokket igjen til skinnet er «crispy» og har fått en gylden farge. Husk å vende de av og til. (Vil du ha ekstra «crispy» skinn kan du skru opp temperaturen til HIGH de siste 5-10 minuttene)
Lag sausen: Smelt smøret i en panne på medium varme. Tilsett jalapeno og la det koke i 3 – 4 minutter. Rør inn koriander og chilisausen. La den småkoke et par minutter. Hell sausen over vingene og klubbene. Vend de så alle sider får et lag.
Server rykende varme.