Forside /  «Hellfire» kyllingvinger

«Hellfire» kyllingvinger

Krydre de, grill de og husk å ha en brannslange tilgjengelig for disse kyllingvingene er brennheite!

«Hellfire» kyllingvinger

Krydre de, grill de og husk å ha en brannslange tilgjengelig for disse kyllingvingene er brennheite! 

4-6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett 

Tid: 45+ min. 

Ingredienser 

  • 1 – 1,5 kg kyllingvinger 
  • 2 ss raps eller olivenolje
  • Ingredienser til Rub: 
  • 1 ss paprikakrydder 
  • 1 ts sort pepper 
  • 1 ts hvitløkspulver 
  • 2 ts brunt sukker 
  • 1 ts cayennepepper 
  • 1 ts sellerifrø (valgfritt) 
  • 1 ts salt 
  • 1 ts løkpulver 
  • Ingredienser til saus: 
  • 8 ss usaltet smør 
  • 1 neve fersk koriander (ca. 1 dl) 
  • 1 dl sterk chilisaus/hot sauce 
  • 2-4 jalapeno pepper delt i 2 

Anbefalt pellets(Traeger):Hickory 

Forberedelse av kyllingen:  

Del kyllingvingene i leddene for å lage fine stykker. Legg de i en bolle og hell over oljen. 

Lag rub i en liten bolle og dryss hele blandingen over kyllingvingene og klubbene. Passe på at alle sider blir dekket. 

GRILLTID! 

Kullgrill: Kyllingvingene/klubbene grilles under lokk på indirekte varme på medium lav temperatur. (ca. 200 grader C) Vend av og til. * 
 
Traeger pelletsgrill:Fyr opp grillen og sett temperaturen til 200 grader C. La grillen få 10-15 minutter til å varme seg opp. Grill vingene i 35 – 40 minutter med lokket igjen til skinnet er «crispy» og har fått en gylden farge. Husk å vende de av og til. (Vil du ha ekstra «crispy» skinn kan du skru opp temperaturen til HIGH de siste 5-10 minuttene) 

Lag sausen: Smelt smøret i en panne på medium varme. Tilsett jalapeno og la det koke i 3 – 4 minutter. Rør inn koriander og chilisausen. La den småkoke et par minutter. Hell sausen over vingene og klubbene. Vend de så alle sider får et lag. 

Server rykende varme.

Top