Potetsalat med bacon og vårløk
Potetsalaten som alle vil elske! Potetene bakes på grillen og tilføres nydelig bacon, cheddar, vårløk og krydder. Dette blir raskt en familiefavoritt på middagsbordet.
Potetsalat med bacon og vårløk
Potetsalaten som alle vil elske! Potetene bakes på grillen og tilføres nydelig bacon, cheddar, vårløk og krydder. Dette blir raskt en familiefavoritt på middagsbordet.
Til 4 personer
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: ca. 1 timer
Ingredienser
- 1 kg bake-potet
- salt and pepper
- 2 ss. oliven olje
- 3-400g. bacon i biter
- 1,5 dl. revet ost
- (Cheddar anbefales)
- 2-3 vårløk kuttet i biter
- TIL DRESSING
- 3 dl. rømme
- 0,8 dl. majones
- 2 ss. gressløk
- 1 ts. sennep
- salt and pepper
Anbefalt pellets: Pecan
Slik lager du «verdens beste» potetsalat!
Vask potetene under rennende vann. Tørk av og smør de inn med olivenolje. Krydre med salt og pepper.
Grill på indirekte varme på rundt 230 grader C. Grill under lokk i ca. 40 minutter til potetene er ferdigstekte og møre. Husk å vende av og til. (På Traeger grill: Sett controlleren til 230 og trykk «ignite»)
Mens potetene grilles: Legg baconbitene i en støpejern spanne og sett de inn sammen med potetene. La de surre i pannen til de er gyldne i fargen og fettet har rent av. Når potetene er ferdige tar du de av grillen og lar de avkjøle seg i 15 minutter i romtemperatur. Sett de så i kjøleskapet og la de avkjøle seg ytterligere. I mens du venter kan du lage dressingen.
DRESSING:
Finn frem en bolle, og bland sammen rømme, majones, gressløk, sennep, salt og pepper. Bruk en skje og bland alt godt sammen.
Når potetene har blitt kalde deler du de opp i passe store biter (2-3 cm) og legger de i en serveringsbolle og har oppi baconet og revet ost. Hell over dressing og rør godt sammen. Topp gjerne med litt ekstra ost og hakket vårløk.
«Enjoy!»