Kanelboller på grillen
4. oktober er kanelbollens dag, og vi har fått hjelp fra vår gode venn og «Pitmaster», Cathrine (@eventyrstien.no), som skal vise oss hvordan man kan lage en skikkelig god kanelsnurrkake på grillen.
Kanelboller på grillen
4. oktober er kanelbollens dag, og vi har fått hjelp fra vår gode venn og «Pitmaster», Cathrine (@eventyrstien.no), som skal vise oss hvordan man kan lage en skikkelig god kanelsnurrkake på grillen.
…
> Se video av fremgangsmåten her Kanelboller på grillen m. Eventyrstien - YouTube
10 – 12 boller
Vanskelighetsgrad: Medium
Tid: –
Ingredienser
- 450 g. Hvetemel
- 75 g. Sukker
- 1/2 pakke Fersk gjær (eller 1/2 pakke tørrgjær)
- 2 klyper Salt
- 2.5 dl. Helmelk
- 1 Egg
- 75 g. Romtemperert smør i terninger
- 50 g. smør til pensling
Anbefalt pellets: Pecan
Slik lager du kanelsnurrkake
Ta en kjøkkenmaskinbolle og ha oppi salt, mel og sukker. Ha oppi gjæren til sist. Vent med å blande sammen til du skal ha oppi egg og melken.
*Tips: Gjær og salt bør ikke komme i kontakt før deigen eltes, da det kan ødelegge gjærens egenskaper.