Forside /  Øl braiserte svineskanker

Øl braiserte svineskanker

Lag en rett hvor øl virkelig kommer til sin rett. Lekre svineskanker braisert i mørkt øl er skikkelig festmat og er enkelt å tilberede på grillen. Bare finn frem den gode gamle støpejerns gryta og du er «good to go!».

Øl braiserte svineskanker 

Lag en rett hvor øl virkelig kommer til sin rett. Lekre svineskanker braisert i mørkt øl er skikkelig festmat og er enkelt å tilberede på grillen. Bare finn frem den gode gamle støpejerns gryta og du er «good to go!».

4 – 6 porsjoner 

Vanskelighetsgrad: Medium+ 

Tid: 4 timer. 

Ingredienser 

  • 2 ss. smør 
  • 2 ss. mel 
  • 2 svineskanker (1,5 – 2 kg) 
  • sort pepper 
  • 2-3 ss. olivenolje 
  • 2 store gulrøtter 
  • 1 løk 
  • 3 fedd hvitløk 
  • 2 x 0,33 mørkt øl 
    (eks. BBQ Shop´s Dark Texas Lager) 
  • 4.5 dl. kjøttkraft/buljong 
  • 3 ts. Worcestershire saus 
  • 1 ss. tomatpuré 
  • 2 ts. chili pulver 
  • 2 ts. pulverkaffe 
  • 2 tørkede laurbærblad 
  • 2-3 kvister fersk timian 

 

Anbefalt pellets:Eple 

Slik tilbereder du svineskanker på grillen 

Snitt skankene på kryss og tvers i svoren (ikke for dypt), og gni dem med salt og pepper. La de hvile i minimum 30 minutter. 

Kullgrill: Sett opp grillen for indirekte varme på 150-200 grader. 
Pelletsgrill: Sett temperaturen til 150 C og trykk «ignite» 

Men grillen varmes opp setter du en støpejerns gryte på komfyren. Ha i 2-3 ss. olivenolje og varm opp. Brun skankene i gryten til de har fått farge på alle sider og legg de så til side. 

Hakk hvitløk og skjær opp gulrøtter og løk i passe store biter. Ha de oppi den varme gryten og sauter i 5-8 minutter. Tilsett øl, kjøttkraft, og Worcestershire saus. Kok opp og skru så ned varmen. La det småkoke til væsken er redusert med 1/3. Rør så inn tomatpuré og ha i chili, kaffepulver, laurbærblad og timian. Legg så i svineskankene. Bruk en skje og ta kraft fra gryten og hell det over begge skankene. Legg så på lokket. 

Ta med gryten ut til grillen og sett gryten på risten (Grilltemp. ca. 150 grader). Lukk lokket og la gryten stå og «putre» i 2,5 – 3 timer, eller til kjøttet har blitt skikkelig mørt. Når det er ca. 30 minutter igjen av tiden tar du en liten bolle og blander sammen 2 ss. smør og 3 ss. mel. Hell blandingen oppi gryten og rør rundt. Dette er for å tykne sausen. 

Når retten er ferdig tar du ut laurbærbladene og kvistene med timian. 

Server sammen poteter, og for eksempel noen bakte rotgrønnsaker. 

God middag! 

Produkter

Kr 249,00
Bestilling på 1000 forventet 01.06.2024
Kr 23 391,00
Lagerstatus:
Top