Stuffed flank steak på grillen
Denne lekkerbiskenen tar kun 30 minutter å lage og smaker «helt vilt» godt! Nydelig flank steak av storfe, stuffet med Italiensk skinke, ost, paprika og spinat. Naboene kommer til å henge over gjerdet når du legger denne på grillen.
Stuffed flank steak på grillen
Denne lekkerbiskenen tar kun 30 minutter å lage og smaker «helt vilt» godt! Nydelig flank steak av storfe, stuffet med Italiensk skinke, ost, paprika og spinat. Naboene kommer til å henge over gjerdet når du legger denne på grillen.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 30 minutter
Ingredienser
- Flank steak (ca. 1 kg)
- Parmaskinke (prosciutto)
- Revet Gulost/geitost
- Fersk spinat
- Paprika
- Olivenolje
- Traeger Beef rub
Anbefalt pellets: Signature blend
Slik lager du «Stuffed flank steak»
Legg flank steaken på et skjærebrett. Tørk av den med litt papir og finn fram en skarp og god kniv. Hold kjøttet på plass med håndflaten din. Legg litt press på den og skjær sakte og jevnt på langs i midten av flank steaken. Åpne kjøttet litt etter litt og fortsett å jobbe deg innover. Stopp når du har en god cm igjen på ene langsiden. Åpne flank steaken som en bok. (Denne teknikken kalles «butterfly»)
Legg på et godt lag med revet ost, fortsett med skinke, fersk spinat og til slutt strimler av paprika. Tips: Fres gjerne paprikaen i sammen med litt olje og hvitløk før du legger de på.
Rull flank steaken hardt sammen og surr den fast med steketråd slik at den holder seg på plass. Smør inn steken med olivenolje og krydre alle sider godt med Traeger Beef Rub.
TID FOR Å GRILLE
PELLETSGRILL: Fyr opp Traeger´n og sett temperaturen til HIGH (ca. 260 ˚C). Grill kjøttet 10 minutter på hver side, fortsett til du måler en kjernetemperatur på 56˚C. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering.
KULLGRILL: Sett opp grillen for 2-sone grilling. Grill steken et par minutter på hver side over direkte varme, flytt så over til indirekte sone og grill ferdig der. Flank steaken er ferdig når du måler en kjernetemperatur på 56˚C. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering.
God middag!