American – Pecan pie
Savner du Texas Barbecue Cafés Pecan Pie? Her er oppskriften.
American – Pecan pie
«There´s always room for dessert» Hvertfall denne nydelige Pecan pai en fra Angela Taliaferro,
10-14 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium+
Tid: ca. 2 timer.
Ingredienser
- Paideig oppskrift for 2 deiger:
- 200 g. hvetemel
- 1 klype salt
- 120 g. smør
(iskaldt i terninger) - 5 ss. iskaldt vann
- Fyll:
- 4 egg (M)
- 70 g. smeltet smør
- 340 g. lys sirup
- 1 ts. vaniljeekstrakt
- 200 g. brunt sukker
- 1 ss. rom (eller 1/4 ts. romekstrakt)
- 1/4 ts. salt
- 0,5 l. ristede og grovhakkede pekannøtter
- 3 ss. sitronsaft
Anbefalt pellets(Traeger): Pecan pellets
Slik lager du Pecan pie på grillen
Få grillen eller ovn opp til 160 C grader (indirekte varme). Bruk en paiform på 23 cm i diameter.
Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenhakkemaskin, tilsett iskald smøret i små klumper. Deigen skal likne våt sand. Tilsett iskaldt vann, kjør 2-3 runder til og stopp akkurat når deigen fester seg. Ta den ut, pass på at smøret er integrert. Gni deigen for hånd et par ganger, og del deigen i to (dette er nok til 2 bunner, om du skal lage kun 1 pie i dag, legg den andre på frys). Kjevle ut til ca. 3 mm. tykkelse. Lag prikker med en gaffel, legg over paiformen og klipp av ekstra deig på sidene. Pass på at du har nok til å lage kant med fingrene. Legg aluminiumsfolie eller bakepapir over, dekk med tørre bønner/erter eller keramiske bakekuler om du har. Mønsteret som du velger å ha rundt kanten er ikke så viktig. Det finnes uendelige varianter.
Legg pai formen på grillen og stek under lokk i 35-45 minutter. Du må løfte på papir eller folie for å se bunnen en gang i blant etter 35 min. Den skal ikke se våt ut. Når den ser tørr ut, men ikke brun, er den ferdig. Det går raskere i en aluminiums form og saktere i en glass form.
Få ned temperaturen på grillen/ovn til 140 C grader (indirekte varme).
LAG PECAN PIE FYLL
Rør eggene litt, før du tilsetter, smør, sirup, vanilje, sukker, rom, salt og sitron saft sammen. Rør inn pekannøttene. Hell fyllet i en ferdigstekt pai bunn og sett på grillen. La paien steke i 50-60 minutter. Om paien begynner å bli litt for brun på toppen, senk temperaturen mot slutten. Den skal være så vidt litt bløt i midten.
Pecan pai er fantastisk med is på toppen eller pisket kremfløte med litt rom og vanilje.