Forside /  SMOKED CHILI RIB-EYE STEAK (Entrecôte)

SMOKED CHILI RIB-EYE STEAK (Entrecôte)

Tilfør hjemmelaget chili-paste, røyken fra mesquite og ta denne grill-klassikeren til nye høyder.

SMOKED CHILI RIB-EYE STEAK (Entrecôte) 

Tilfør hjemmelaget chili-paste, røyken fra mesquite og ta denne grill-klassikeren til nye høyder. 

4 – 6 personer 

Vanskelighetsgrad: Middels 

Tid: 1+ time 

Ingredienser 

  • 4 stk. entrecôte 

(tykke biffer på ca. 300g/stk.) 

  • 2-3 fedd hvitløk (presset) 
  • 1 ts. salt 
  • 2 ss. chilipulver 
  • 2 ss. Worcestershire saus 
  • 2 ss. olivenolje 
  • 1 ts. brunt sukker 
  • 1 ts. spisskummen 

 

Anbefalt pellets:Mesquite 

SLIK LAGER DU SMOKED CHILI RIB-EYE STEAK 

Finn frem en liten bolle. Ha i hvitløk og salt. Bland inn chilipulver, sukker, Worcestershire saus, olivenolje og spisskummen. Rub alle sider av entrecôtene med blandingen. Ha kjøttet i en plastpose/»zip-lock bag» og hell over resten av blandingen. Forsegl posen og legg den i kjøleskapet i 4 timer. (Kjøttet kan fint ligge natten over, dersom du ønsker å gjøre de klare dagen i forveien). 

Tid for å grille: 
På kullgrill: Sett opp grillen for røyking på indirekte varme (grilltemperatur 110 C). Legg entrecôtene rett på risten og grill under lokk til du måler en kjernetemperatur på 48 C. (estimert tid: ca. 30 minutter). Flytt over på direkte varme og grill kjøttet raskt på begge sider til du har ønsket kjernetemperatur. 

pelletsgrill: Start opp grillen og sett temperaturen til 110 C. La grillen varme seg opp. Legg entrecôtene rett på risten og røyk under lokk til du måler en kjernetemperatur på 48 C. (estimert tid: ca. 30 minutter). Ta av kjøttet og pakk det inn i aluminiumsfolie. Tid for «Searing»: Øk temperaturen på grillen til 250+ C og legg kjøttet tilbake på grillen. Grill under lokk i 4-6 minutter til entrecôtene har ønsket kjernetemperatur. Husk å vende underveis. TIPS: Varm opp en støpejernsplate på grillen og bruk denne når du gjør «searingen» (de siste 4-6 minuttene). Gir en ekstra god stekeskorpe på biffene. 

Kjernetemperatur entrecôte: 
Rare: 55 °C 
Medium: 60 °C 
Medium pluss: 65 °C 

La kjøttet hvile 5-10 minutter. Server med ditt favoritt tilbehør.

Top