Forside /  Smoked teriyaki beef jerky

Smoked teriyaki beef jerky

Ta en pause på turen og finn frem pakken med hjemmelaget beef jerky. Vi viser deg hvordan du lager denne nydelige snacksen på grillen hjemme «teriyaki style». Perfekt snack til fjellturen og høstjakta.

Smoked teriyaki beef jerky 

Ta en pause på turen og finn frem pakken med hjemmelaget beef jerky. Vi viser deg hvordan du lager denne nydelige snacksen på grillen hjemme «teriyaki style». Perfekt snack til fjellturen og høstjakta. 

6 – 8 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium 

Tid: 4+ timer 

Ingredienser 

  • 1 kg storfekjøtt 
  • ca. 1 dl soyasaus 
  • 0,5 dl. Mirin eller annen søt vin til matlaging 
  • 2 ss. sukker 
  • 3 skiver fersk ingefær (ca. 0,5 cm tykk) 
  • 1 fedd hvitløk finhakket 
  • 1/2 ts. løkpulver 
  • 1/2 ts. sort pepper 

 

Anbefalt pellets:Competition 

Slik lager du ditt eget Beef Jerky 

I en bolle, bland soyasaus mirin, sukker, ingefær, hvitløk, løkpulver og pepper. Bruk en skarp kniv og del kjøttet i 5-6 mm. tykke skiver (skjær med fibrene). Dette er enda lettere hvis kjøttet fortsatt er litt frosset. Skjær vekk fett/vev du ser. Legg strimlene i en pose og hell marinaden over. «Kna» posen godt så alle sider av kjøttet dekkes av marinade. Forsegl posen og la den ligge noen timer i kjøleskapet (gjerne natten over). 

Fyr opp grillen og få temperaturen til ca. 85°C (indirekte varme). Ta kjøttstrimlene ut av posen og dander de rett på grillristen. Røyk de i 4 – 5 Kjøttet er klart når det er tørt, men fortsatt kan bøyes uten at det brekker. (Har du kullgrill bruk gjerne litt røykeflis eller en A-Maze-N smoketube for røykaroma). 

Ta kjøttet av grillen og legg de i en forseglbar plastpose og la de hvile i romtemperatur i minst en time. Klem resterende luft ut av posen og oppbevar din spiseklare beef jerkey i kjøleskapet til neste tur/snacks pause.

Top