Planke-grillet laks med kryddersmør
En måte å tilføre mye smak i laksen din ved hjelp av en skogkledd planke og hvitløksmør.
Planke-grillet laks med kryddersmør
Du trenger:
- Grill med lokk – vi brukte en Traeger 6 in 1 pelletsgrill
- Grillplank
- 4 Laksefileter med skinn
- 1 Sitron
- Smør
- salt og pepper
- Dill
Forslag til tilbehør:
Kuttet hjertesalat blandet med rømme og litt eddik
Små nypoteter stekt i olivenolje med salt og pepper (og litt dill på toppen)
Start med å legge grillplanken i vannbad i 1 time før du starter å grille. Fyr opp grillen og la planken ligge i 15-20 minutter på indirekte varme slik at den er god og varm før du legger fisken på.
Lag kryddersmøret
Mens planken ligger og varmer seg smelt 1 halv pakke usaltet smør på lav varme eller i vannbad. Kutt sitronen i to og legg til side den ene halvdelen. Ta den andre halvdelen og rasp skallet (ikke få med det hvite) Klem saften fra sitronen og hell det sammen med sitronskallet oppi smøret. Tilsett 2 spiseskjer kuttet dill og kryder med salt og pepper etter smak. Sett i kjøleskap frem til servering.
Grillet laks
Etter 15-20 minutter på grillen er planken god og varm. Krydre laksen med salt og pepper og legg filene på grillplanken med skinnet ned. Skjær den andre sitronen i skiver og legg 1 skive på hver filet. La laksen grille på indirekte medium varme (160-170 grader) i ca. 20 minutter.
Laksefilet på grillen – Vi brukte en Traeger grill hvor du enkelt kan sette riktig temperatur
Servering:
Server laksen med kryddersmør, litt salat og nypoteter. Det smaker nydelig! Bon appetitt.