Sweet & Sour brisket
Sett av en dag og prøv deg på denne søte varianten av BBQ klassikeren. Lekker brisket møter «woodfired smoke» og nydelig sweet & sour saus. Vær forberedt på uanmeldt besøk fra naboer når du setter denne på bordet.
Sweet & Sour brisket
Sett av en dag og prøv deg på denne søte varianten av BBQ klassikeren. Lekker brisket møter «woodfired smoke» og nydelig sweet & sour saus. Vær forberedt på uanmeldt besøk fra naboer når du setter denne på bordet.
- 8 – 12 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium+
Tid: 7+ timer
Ingredienser
- 3,5 kg brisket (ferdig trimmet)
- Traeger Prime Rib Rub
- Havsalt/Kosher salt
- 2 ss. smør
- 1/2 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts. oregano
- 1 ts. timian
- 1 ts. paprikakrydder
- 1 klype cayenne pepper
- Salt og pepper
- 3-4 dl. kjøttkraft
- 2,5 dl. ketchup
- 50 g. brunt sukker
Anbefalt pellets: Hickory
Slik lager du braisert sweet & sour brisket
Fyr opp grillen og sikt deg inn på ca. 250 ℃ (indirekte varme). Krydre brisketen godt på alle sider med Traeger Prime Rib Rub og havsalt/kosher salt.
Legg briskete direkte på grillristen med fettsiden ned, og la den grille under lokk i 30-45 minutter til fettet er karamellisert og lett brunet.
Mens brisketen ligger på grillen smelter du smør i en sautepanne, på medium varme. Tilsett gul løk (kuttet) og la det surre i 5-6 minutter. Tilsett hakket hvitløk (2 fedd) og la det surre 1 minutt til, så tilsetter du oregano, timian, paprika, cayenne pepper, salt og pepper og blander godt. Hell over kjøttkraften og tilfør ketchup og brunt sukker. Kok opp.
Ha brisketen i en form (som tåler grill) og hell over blandingen. lag et lokk av folie og pakk godt rundt formen.
Få ned temperaturen på grillen til rundt 105 – 110 ℃ (indirekte varme) og sett inn formen. La briskete braisere under lokk i 5-6 timer til kjøttet er mørt.
Ta brisketen av grillen og løft på folien for å slippe ut damp. La brisketen hvile litt/avkjøle seg i romtemperatur.
Juster temperaturen på grillen opp til 180 ℃. Sett inn formen med brisketen og gi den 40-45 minutter under lokk til sausen har karamellisert seg og alt er varmt.
Ta brisketen ut av formen og del opp i skiver. Hell over sausen og server med ønsket tilbehør.