Forside /  Sweet & Sour brisket

Sweet & Sour brisket

Sett av en dag og prøv deg på denne søte varianten av BBQ klassikeren. Lekker brisket møter «woodfired smoke» og nydelig sweet & sour saus. Vær forberedt på uanmeldt besøk fra naboer når du setter denne på bordet.

Sweet & Sour brisket 

Sett av en dag og prøv deg på denne søte varianten av BBQ klassikeren. Lekker brisket møter «woodfired smoke» og nydelig sweet & sour saus. Vær forberedt på uanmeldt besøk fra naboer når du setter denne på bordet. 

  1. 8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium+ 

Tid: 7+ timer 

Ingredienser 

  • 3,5 kg brisket (ferdig trimmet) 
  • Traeger Prime Rib Rub 
  • Havsalt/Kosher salt 
  • 2 ss. smør 
  • 1/2 gul løk 
  • 2 fedd hvitløk 
  • 1 ts. oregano 
  • 1 ts. timian 
  • 1 ts. paprikakrydder 
  • 1 klype cayenne pepper 
  • Salt og pepper 
  • 3-4 dl. kjøttkraft 
  • 2,5 dl. ketchup 
  • 50 g. brunt sukker 

 

Anbefalt pellets:Hickory 

Slik lager du braisert sweet & sour brisket 

Fyr opp grillen og sikt deg inn på ca. 250 (indirekte varme). Krydre brisketen godt på alle sider med Traeger Prime Rib Rub og havsalt/kosher salt. 

Legg briskete direkte på grillristen med fettsiden ned, og la den grille under lokk i 30-45 minutter til fettet er karamellisert og lett brunet. 

Mens brisketen ligger på grillen smelter du smør i en sautepanne, på medium varme. Tilsett gul løk (kuttet) og la det surre i 5-6 minutter. Tilsett hakket hvitløk (2 fedd) og la det surre 1 minutt til, så tilsetter du oregano, timian, paprika, cayenne pepper, salt og pepper og blander godt. Hell over kjøttkraften og tilfør ketchup og brunt sukker. Kok opp. 

Ha brisketen i en form (som tåler grill) og hell over blandingen. lag et lokk av folie og pakk godt rundt formen. 

Få ned temperaturen på grillen til rundt 105 – 110 (indirekte varme) og sett inn formen. La briskete braisere under lokk i 5-6 timer til kjøttet er mørt. 

Ta brisketen av grillen og løft på folien for å slippe ut damp. La brisketen hvile litt/avkjøle seg i romtemperatur. 

Juster temperaturen på grillen opp til 180 . Sett inn formen med brisketen og gi den 40-45 minutter under lokk til sausen har karamellisert seg og alt er varmt. 

Ta brisketen ut av formen og del opp i skiver. Hell over sausen og server med ønsket tilbehør. 

Er du usikker på hvordan du trimmer en brisket, sjekk ut denne videoen av vår egen Angela! 

Top