Forside /  Sweet & Sour brisket

Sweet & Sour brisket

Sett av en dag og prøv deg på denne søte varianten av BBQ klassikeren. Lekker brisket møter «woodfired smoke» og nydelig sweet & sour saus. Vær forberedt på uanmeldt besøk fra naboer når du setter denne på bordet.

Sweet & Sour brisket 

Sett av en dag og prøv deg på denne søte varianten av BBQ klassikeren. Lekker brisket møter «woodfired smoke» og nydelig sweet & sour saus. Vær forberedt på uanmeldt besøk fra naboer når du setter denne på bordet. 

  1. 8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium+ 

Tid: 7+ timer 

Ingredienser 

  • 3,5 kg brisket (ferdig trimmet) 
  • Traeger Prime Rib Rub 
  • Havsalt/Kosher salt 
  • 2 ss. smør 
  • 1/2 gul løk 
  • 2 fedd hvitløk 
  • 1 ts. oregano 
  • 1 ts. timian 
  • 1 ts. paprikakrydder 
  • 1 klype cayenne pepper 
  • Salt og pepper 
  • 3-4 dl. kjøttkraft 
  • 2,5 dl. ketchup 
  • 50 g. brunt sukker 

 

Anbefalt pellets:Hickory 

Slik lager du braisert sweet & sour brisket 

Fyr opp grillen og sikt deg inn på ca. 250 (indirekte varme). Krydre brisketen godt på alle sider med Traeger Prime Rib Rub og havsalt/kosher salt. 

Legg briskete direkte på grillristen med fettsiden ned, og la den grille under lokk i 30-45 minutter til fettet er karamellisert og lett brunet. 

Mens brisketen ligger på grillen smelter du smør i en sautepanne, på medium varme. Tilsett gul løk (kuttet) og la det surre i 5-6 minutter. Tilsett hakket hvitløk (2 fedd) og la det surre 1 minutt til, så tilsetter du oregano, timian, paprika, cayenne pepper, salt og pepper og blander godt. Hell over kjøttkraften og tilfør ketchup og brunt sukker. Kok opp. 

Ha brisketen i en form (som tåler grill) og hell over blandingen. lag et lokk av folie og pakk godt rundt formen. 

Få ned temperaturen på grillen til rundt 105 – 110 (indirekte varme) og sett inn formen. La briskete braisere under lokk i 5-6 timer til kjøttet er mørt. 

Ta brisketen av grillen og løft på folien for å slippe ut damp. La brisketen hvile litt/avkjøle seg i romtemperatur. 

Juster temperaturen på grillen opp til 180 . Sett inn formen med brisketen og gi den 40-45 minutter under lokk til sausen har karamellisert seg og alt er varmt. 

Ta brisketen ut av formen og del opp i skiver. Hell over sausen og server med ønsket tilbehør. 

Er du usikker på hvordan du trimmer en brisket, sjekk ut denne videoen av vår egen Angela! 

Produkter

Brisket, Creekstone Farms, Prime, fryst
Beste kvalitet brisket, ferdig snakka!

Kr 449,00
På lager
Top