To veier til perfekt entrecôte
Entrecôte er mørt kjøtt med fin marmorering som gjør det saftig og velsmakende. Biff er vanlig å grille raskt på direkte varme, men kan også lages som en «low n´slow» variant for ekstra saftig resultat med et hint av røykaroma. Vi viser deg begge metodene her.
To veier til perfekt entrecôte
Entrecôte er mørt kjøtt med fin marmorering som gjør det saftig og velsmakende. Biff er vanlig å grille raskt på direkte varme, men kan også lages som en «low n´slow» variant for ekstra saftig resultat med et hint av røykaroma. Vi viser deg begge metodene her.
4. porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: –
Ingredienser
- Entrecôte (Beregn ca. 200g. pr. person)
Fås kjøpt i vår butikk i Sandvika - Olivenolje
- Salt og pepper
Anbefalt pellets: Hickory
Før du begyner å grille
Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper. Du kan gjerne pensle de med en god olje.
1. Den klassiske måten
Sett opp grillen for direkte varme (High på Traeger). Legg biffene på risten og grill til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffene og grill til du måler ønsket kjernetemperatur. 60 °C for medium stekt. (Husk at temperaturen gjerne stiger noen grader etter at kjøttet er tatt av grillen).
Server med en gang.
2. «Smoked» entrecôte
Har du en tykk og god biff av entrecôte kan du prøve deg på røyking og «reversed searing». Slik går du frem.
På kullgrill: Sett opp grillen for indirekte varme og stabiliser temperaturen på ca. 110°C. For å få røyk kan du legge noen «chunks» med røykved sammen med kullet. Grill under lokk til du måler en kjernetemperatur som er ca. 10 grader under ønsket temperatur. Ta av kjøttet og få opp temperaturen. Grill biffene på direkte varme til du måler ønsket kjernetemperatur. Husk å vende ofte.
På Traeger pelletsgrill: Sett temperaturen til 110°C og trykk «ignite». Gi grillen 15 minutter til å varme seg opp. Legg på biffene, lukk lokket og grill til du måler en kjernetemperatur som er ca. 10 grader under ønsket temperatur. Ta av kjøttet og sett til siden. Sett Traeger´n til HIGH og la den jobbe seg opp til makstemperatur (260°C). Legg biffene på grillen og snu de ca. hvert 30. sekund til du måler ønsket kjernetemperatur og har fått en flott stekeskorpe.
*Tips fra Meatandmetal: Legg en støpejerns plate på grillristen når du øker temperaturen på Traeger´n og la denne bli god og varm. Bruk denne for å få skikkelig stekeskorpe på kjøttet.
La kjøttet hvile litt før servering