Mac n´Cheese på grillen
Ta litt pasta og tilføre latterlige mengder med nyyyydelig ost, og grill det til perfeksjon. Mac n´cheese er kjempegodt alene og utmerket tilbehør til american BBQ.
Mac n´Cheese på grillen
4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: under 60 min.
Ingredienser
- 400-500g makaroni
- 75g smør
- 5 ss. mel
- 1 ts. tørr sennep
- 2-2.5 dl melk
- 400g ost (bruk cheddar, jarlsberg, gouda..)
- Salt og pepper
- Brødsmuler
- Paprikakrydder
Anbefalt pellets: Hickory
Slik lager du mac n´cheese
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av vannet i et dørslag og hell over i en stor bolle.
Smelt smør i en kjele (middels varme), og tilfør litt og litt av melet og sennepen mens du rører. Pass på at blandingen ikke brunes. Rør så gradvis inn melken og la det putre til det har fått en jevn konsistens. Sett ned temperaturen og rør inn osten (litt av gangen). Fortsett å røre til du har fått i all osten og den har smeltet helt. Hvis du synes sausen er for tykk kan du tilføre litt mer melk. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell sausen over pastaen og bland godt.
Smør en form og hell over «mac n´cheesen», dryss litt ekstra ost og brødsmuler på toppen. Topp det hele med litt paprikakrydder. Grill/gratiner på 180°C i 30-40 minutter til blandingen bobler og osten er smeltet, gyllen og sprø.
Enjoy!