Forside /  Grillet hvit fisk med med appelsin og basilikumpesto

Grillet hvit fisk med med appelsin og basilikumpesto

Ta 4 fileter av kveite eller annen hvit fisk og tilfør nydelig røykaroma fra or-treet. Sikkelig god fiske-middag fulle av proteiner.

Grillet hvit fisk med appelsin og basilikumpesto 

4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels 

Tid: under 40 min. 

Ingredienser 

  • 4 stykker kveite (eller annen hvit fisk) 
  • 1/2 ts. grov havsalt 
  • 1/2 ts. sort pepper 
  • eller annen hvit fisk 
  • 3 håndfuller med fersk basilikum 
  • 2 håndfuller hakket persille 
  • 1,5 dl. hakkede valnøtter 
  • Juice fra en appelsin 
  • 2 ts. raspet appelsinskal 
  • 1-1,5 dl. olivenolje 
  • 5 ss. raspet parmesan 
  • Salt og pepper 

Anbefalt pellets: Pecan 

Slik lager du denne grillretten 

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til ca. 250ºC. Plasser en støpejerns plate på grillristen, og la den varmes opp sammen med grillen 

Finn frem blender eller stavmixer og bland sammen basilikum, persille, valnøtter, appelsinjuice og skall. Mos det godt sammen. Hell pestoen over i en bolle, og rør inn parmesan. Smak til med salt og pepper. Er den for tykk kan du rører inn litt vann. 

Rens og skyll fisken, dersom det ikke allerede er gjort i butikken og klapp den tørr med tørkepapir. Pensle begge sider av fisken med olivenolje og krydre med havsalt og sort pepper. Ha litt olje på støpejerns plater og legg på fisken. Grill filetene på hver side i 3-4 minutter (med lokket nede). Når fisken er litt «løs» er den ferdig. Ta fisken av grillen og la den hvile litt. 

Topp filetene med en dæsj av pestoen du laget og server med poeter, grønnsaker og annet god tilbehør.

Top