
Lammekoteletter med rosmarinsaus
Vi tar denne klassikeren av lam til et nytt nivå med vår egen hjemmelagede rosmarinsaus.
Lammekoteletter med rosmarinsaus
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 30+ min.
Ingredienser
- 1,5 dl. extra virgin olivenolje
- 0,5 dl. hakket løk/sjalottløk
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 2 ss. soyasaus
- 2 ss. balsamico eddik (eller sherry eddik)
- 1 ss. rosmarin
- 2 ts. dijon sennep
- 1 ts. worcestershire saus
- 4 koteletter (200g.) av lam
- Salt og pepper
Anbefalt pellets: Apple pellets
Slik griller du lammekoteletter
I en kjele på medium vare sauter løk og hvitløk sammen med litt olivenolje. Løken skal bli myk og gylden, men ikke brunes. Hell alt over i en blender, og tilfør soyasaus, eddik, rosmarin, sennep og worcestershire saus. Bland godt. Krydre (etter smak) med salt og pepper. Tilfør 1,5 dl. olivenolje gradvis og bland godt og sett til side. )Du kan tilføre litt vann om du synes sausen er for tykk).
Fyr opp grillen, og få temperaturen opp til rundt 250 grader (indirekte varme), (HIGH på Traeger). Pensle lammekotelettene med olje på begge sider før du krydrer med salt og pepper.
Grill kotelettene under lokk 4-6 minutter på hver side, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 grader (medium).
Server med en gang sammen med din hjemmelagede rosmarin dip saus.